Nu verduurzamen een modewoord is geworden, bedenkt de gemeente voortdurend manieren om de energietransitie doen slagen. Nu weer starten voor eigenaren (geen huurders) twee acties om woningen duurzamer te maken en energiebesparing te stimuleren in Amstelveen Noord, dus boven de A9. Over isolatie is er een online informatieavond op donderdag 22 februari (19.30 tot 2.30 uur). Aanmelden daarvoor via: www.energieloketamstelveen.nl.

Een van de acties is dat de gemeente de subsidie van maximaal € 1500 van het Rijk, gericht op woningeigenaren met een laag energielabel (DEFG) en een WOZ-waarde van maximaal €608.000, doorgeeft.

 300 woningen

Deze subsidie kan gecombineerd worden met andere subsidies, zoals de subsidie Energiebesparing en de ISDE-subsidie van het Rijk. Die is overigens lokaal maar voor 300 woningeigenaren beschikbaar; degenen die ervoor in aanmerking komen, ontvangen een brief en flyer met uitleg over deze aanpak.

Advies

Op 15 februari start ook de isolatieactie voor woningeigenaren in Amstelveen Noord (boven de A9). Woningeigenaren kunnen, naast vloer / bodem- en dakisolatie ook kiezen voor glasisolatie (foto), meldt de gemeente die betrokkenen overigens een brief stuurt over dat aanbod.

Het is voor sommige inwoners eenvoudig de woning te isoleren, vindt wethouder Floor Gordon van Duurzaamheid: “Bijvoorbeeld omdat hun woning al grotendeels geïsoleerd is of als het om relatief eenvoudige en betaalbare ingrepen gaat met een snelle terugverdientijd”, voegt ze er aan toe. “Voor andere inwoners is isoleren veel ingrijpender, bijvoorbeeld bij gevel- of dakisolatie of bij beperkte financiering. Deze groep helpen wij extra met advies, begeleiding en een financiële stimulans.”

Vragen

De digitale meeting op 22 februari is bedoeld als voorbereiding op de isolatieactie. Tijdens die bijeenkomst wordt de isolatieactie toegelicht en kunnen inwoners uit Amstelveen Noord hun vragen stellen aan de gemeente, het Energieloket Amstelveen en de isolatieleverancier. Huiseigenaren kunnen zich van 22 februari tot en met 21 maart vrijblijvend inschrijven voor die actie. Zij ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur, tijdens welke de laatste de advies over onder andere het type isolatie. Kort daarna ontvangen de huiseigenaren een persoonlijke offerte en kunnen zij besluiten of ze meedoen. Inschrijven kan ook via www.energieloketamstelveen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.