De keuze van Martin Koolhoven is weer te zien op vrijdag 9 februari om 19.30 in Cinema Amstelveen. Hij geeft dan een filmcollege. Koolhovens Keuze is deze keer gericht op Clint Eastwood.

Martin Koolhoven van hem de film Dirty Harry uit 1971.

Fragmenten

Het eerste uur behandelt Koolhoven aan de hand van door hem uitgekozen filmfragmenten het thema van de avond, na de pauze volgt een hoofdfilm, in lijn met het thema van de avond. Een soort live Kijk van Koolhoven met veel fragmenten en daarna samen met Martin de hoofdfilm kijken. Dirty Harry is een Amerikaanse actiefilm uit 1971 met in de hoofdrol Clint Eastwood.

Regie

De film werd geregisseerd door Don Siegel. Het verhaal is geïnspireerd door de jacht op de beruchte Zodiac Killer. Het is de eerste film in de “Dirty Harry”-filmreeks.

Harry Callahan is inspecteur die altijd de smerige klusjes krijgt en keihard is tegen criminelen en zelfs zijn collega’s. Vandaar zijn bijnaam Dirty Harry. Als een moordenaar vlak na zijn arrestatie weer vrij komt, volgt Harry hem met gevaar voor eigen leven. Houders van een Cinevillepas betalen een toeslag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.