Unaniem ging de gemeenteraad woensdagavond akkoord met een wat afgezwakte motie van de fractie van Actief voor Amstelveen, waarin het Stadshart niet meer wordt uitgesloten van standplaatsen.

Dat stond namelijk in het gewijzigde standplaatsenbeleid.

Geen bezwaar

Ook wethouder Adam Elzakalai van Economische Zaken had bij nader inzien er geen problemen mee dat in de toekomst wordt onderzocht of standplaatsen in het Stadshart mogelijk zou zijn. Hij zei dat gedurende de plannen voor herontwikkeling van het Stadshart en nu eenmaal geen standplaatsen daar kunnen worden getolereerd. Maar als duidelijk is hoe het gebied er in de toekomst komt uit te zien, zijn standplaatsen daar misschien mogelijk, zoals in elke andere wijk, betoogde Elzakalai.

Beleidsregels

Daar had eigenlijk geen van de fracties moeite mee, zodat fractievoorzitter Michel Becker van Actief voor Amstelveen zijn motie voor honderd procent zag aangenomen. Die werd trouwens mede ingediend door bbA, SP, ChristenUnie, BVNK en 50 PLUS.

De nadere regels op het terrein van standplaatsvergunningen, werden door de raad unaniem vastgesteld. In de nieuwe kaders zijn een aantal wijzigingen opgenomen o.a. met betrekking tot de systematiek van toekenning en de geldingsduur van een vergunning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.