Op zondag 11 februari om 12.00 uur wordt in de Kruiskerk aan  de Van der Veerelaan 30A een soloconcert door  Alexander de Bie gegeven op zowel orgel als piano.

Het concert duurt circa één uur en de toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en is nodig om deze concerten met klassieke muziek voort te kunnen zetten.

Vierne en Couperin

De in Amsterdam geboren Alexander de Bie (foto) studeert sinds enkele jaren aan de Universität der darstellende Kunsten in Wenen en heeft daar twee hoofdvakken: piano en orgel. Daarmee is hij een van de weinigen die op het allerhoogste niveau deze twee instrumenten weet te combineren. Op 11 februari bespeelt hij in de Kruiskerk beide instrumenten in een programma dat uitmondt in piano- en orgelcomposities van de blinde Franse componist en orgelvirtuoos Louis Vierne. In de aanloop daarheen speelt hij op de vleugel twee werken van François Couperin die delen van de Grande Sonate van Joseph Haydn omlijsten en twee delen uit de 1e pianosonate van – een jonge – Robert Schumann, waarin deze een uitbundige hartenkreet voor Clara Wieck, de liefde van zijn leven, in pianoklank omzet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.