Voor het in 2016 aangekochte badje met horecavoorziening Poel’s Up in de Poel, waar de vorige huurder na enkele jaren geen brood meer zag, heeft de  gemeente nu nieuwe huurders gevonden in de eigenaren van AnnA (de Naeckte Bouwers) en Day’s Foodbar aan het Stadsplein.

Erwin van der Laan (ANNA Amstelveen, de voormalige Annakerk, waarvan het gebouw zelf eigendom is van Rijkswaterstaat) en Daan Kroone (DAY Foodbar) hebben plannen om Poel’s Up flink te verbouwen.

Discussie

De locatie kan straks het hele jaar open zijn voor bezoekers, juicht de gemeente. Men name de VVD fractie wilde eer steeds een stadsstrand, maar dat mislukte omdat het water van de Poel geen zwemwater was. De gemeente kocht toen voor een kwart miljoen een tweedehands zwembadje en liet dat in de Poel zakken. Geen horecaondernemers wilde zich destijds wagen aan het avontuur; tenslotte vond de gemeente een bedrijf in trampolinesverhuur dat er aan begin. Volgens wethouder Frank Berkhout van Vastgoed is er met de vorige eigenaar ‘wat discussie’ geweest, maar is men daarna ‘goed’ uit elkaar gegaan.  “Dat geeft de heren Van der Laan en Kroone de mogelijkheid om volop aan de slag te gaan op deze bijzondere plek. Als gemeente zien we veel kansen in hun ideeën voor inwoners en recreanten.” De gemeente heeft willens en wetens het plan van de Noordelijke Poeloever een recreatiegebied te maken en het hele Oude Dorp daarin te betrekken (als concurrent van het Stadshart, red.).

Laagdrempelig

Volgens wethouder Herbert Raat moet het gebied langs de Noordelijke Poeloever ‘levendig en laagdrempelig ‘ worden. “We zijn blij met de verbouwingsplannen voor Poel’s Up”, zegt hij. “We delen, samen met de nieuwe exploitanten, de wens voor een meer laagdrempelige horeca- en recreatiegelegenheid met ruime openingstijden voor alle Amstelveners.” Hij denkt daarbij onder meer aan wandelaars, recreanten en sporters. Die naar zijn mening straks er dagelijks terecht kunnen voor een kop koffie, een wijntje, sportdrankje en een daghap. De plannen Poel’s Up passen goed bij de visie om de Noordelijke Poeloever meer levendig, aantrekkelijk en bereikbaar te maken voor Amstelveners en bezoekers, vindt hij.

Horeca

Erwin van der Laan van ANNA is van plan er, met de werktitel ‘De Poelkantine’ iets van de maken voor ‘kleine en grote’ beurs. “Een locatie voor sport en recreatie, met respect voor de natuur en groene omgeving”, noemt hij het zelf.  “Belangrijk is dat we het hele jaar geopend willen zijn.”

Het tweetal wil in verband daarmee een harde opbouw op de pontons in De Poel in plaats van een tent. “Dan zijn we weer- en windbestendig.  ‘De Poelkantine’ zien wij als gezellige aanvulling op het Oude Dorp.”

De gemeente ziet de Noordelijke Poeloever als een ‘aansprekende entree van Amstelveen naar het Amsterdamse Bos’  en verkent de mogelijkheden voor gebiedsontwikkeling van de Noordelijke Poeloever het gebied in en rondom het Oude Dorp en het toekomstige dek over de A9.

Foto: V.l.n.r. Wethouder Frank Berkhout, Erwin van der Laan, wethouder Herbert Raat en Daan Kroone.

3 REACTIES

  1. Het liberale gemeentehuis zorgt goed voor zijn directe omgeving en wil daarvan zelfs een concurrent van het Stadshart maken. Wat dit betekent voor het stadscentrum is goed te zien aan de verwaarlozing en verloedering ervan.

    De beste manier om de Noordelijke Poeloever meer levendig, aantrekkelijk en bereikbaar te maken voor Amstelveners en bezoekers, is verplaatsing van het gemeentehuis naar het stadscentrum, waar het thuishoort. In plaats daarvan wordt dat verhuisd naar het onbereikbare Oude Dorp.

    • Wethouder Hekking die ook cultuur in zijn pakket heeft , heb ik nog niet gezien bij een documentaire van de laatste Amstelveense akkerbouwer Gerlach, terwijl die toch al 20.000 bezoekers heeft gehad. Hetgeen hoog is voor een doc?

      Maar wat in het vat zit verzuurt niet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.