Volgens franchisenemer Chris der Salm van De Hypotheker in Amstelveen is in het vierde kwartaal van 2023 het aantal hypotheekaanvragen licht (5%) gestegen vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden.

Het is voor het eerst sinds twee jaar dat het aantal hypotheekaanvragen weer een stijging laat zien.

Daling

Voor de aankoop van een woning stegen de hypotheekaanvragen met 14 procent. Het aantal overige aanvragen – waaronder die voor verbouwen of verduurzamen van de huidige woning valt – daalde daarentegen met zes procent, hoewel deze daling lager is dan in het voorgaande kwartaal. Over de gehele linie lijkt het er op dat het herstel van de huizenmarkt zich voortzet. De hypotheekrente is sinds het laatste kwartaal van 2023 aanzienlijk gedaald, wat een positief effect heeft op de hypotheekaanvragen voor de aankoop van een woning. Het aantal aanvragen voor het oversluiten van een bestaande hypotheek is opnieuw fors gedaald (-27 procent) ten opzichte van het laatste kwartaal van 2022.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.