Wegens haar verhuizing naar Apeldoorn verlaat per 13 maart het raadslid Kitty Huisman (foto onder) de fractie van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) in de gemeenteraad. Zij wordt opgevolgd door Jacqueline Solleveld Olthof (foto boven), die al tijdens de periode 2018-2022 als vicefractievoorzitter was.

Wegens drukke werkzaamheden moest zij destijds afzien van een nieuwe termijn.

Schiphol

Voorzitter Peter Bot vertelde dat tijdens de donderdagavond gehouden nieuwjaarsreceptie van de partij. Het is voor een gemeenteraadslid verplicht te wonen in de plaats waarover (formeel) die raad gaat. Kitty Huisman hield zich namens bbA vooral bezig met de problematiek rondom Schiphol en o.a. welzijn, werk en inkomen, financiën en dierenwelzijn. ”Een verhuizing stond al een tijdje in de planning en is vooral ingegeven door de gezondheid van mijn man Peter”, zegt Huisman. “Hij heeft astma en de schonere lucht daar is voor hem veel beter.” Volgens haar is de verhuizing in een stroomversnelling gekomen doordat er een huis in Apeldoorn beschikbaar kwam. Overigens ligt bij Apeldoorn het vliegveld Teuge, maar dat is vooral aan de zogeheten kleine luchtvaart gewijd. Haar man, Peter Mayne in werkzaam bij KPMG en stond als nummer 13 op de kandidatenlijst van bbA.

Solleveld

De opvolgster van Huisman is dus geen onbekende in de gemeenteraad. Nu zij weer wat ruimer in haar tijd zit, wil zij er wel naar terugkeren. “Politiek is me niet vreemd en de lokale politiek heeft me nooit losgelaten”, zegt ze. Zij is ook voorzitter van het Amstelveenfonds, een instelling die diverse maatschappelijke doelen in Amstelveen ondersteunt. Bot is meer dan tevreden met haar terugkeer in de raadsfractie.

De bbA-voorzitter kondigde ook aan dat Daniëlle de Kluijver burgerlid voor de fractie wordt, zoals ook in de vorige periode. Zij is penningmeester van bbA. Ook fractievoorzitter Pieter Monkelbaan is blij met de terugkeer van Jacqueline Solleveld en Danielle de Kluijver, al betreurt hij het vertrek van Kitty Huisman.

Ledentoename

Partijvoorzitter Peter Bot zei ook dat bbA zich ‘een belangrijke ledentoename’ mag verheugen. Volgens hem heeft de partij potentie voor de toekomst. Hij ziet de toegenomen interesse voor de 30-jarige lokale partij ook als gevolg van het initiatief voor het ‘walnotenbos’, dat bbA vorig jaar ter gelegenheid van dat jubileum de gemeente aanbood. De voormalige voorzitter Paul van der Meer, die twaalf jaar in functie was, werd hij benoemd tot Lid van Verdienste.

5 REACTIES

  1. Huisman naar Apeldoorn, Kootker naar Eindhoven. Die lokale politici nemen het niet zo nauw met hun zittingstermijn van vier jaar. Als ik op BBA gestemd had, zou ik me behoorlijk bedonderd voelen.

  2. Dit is bijzonder. Dit betekent dat de nummers 6 en 8 tot en met 19 van de BBA-kieslijst hun zetel weigeren in te nemen, aangezien Jaqueline Solleveld-Olthof op plek 20 stond van de kieslijst.

    Kitty Huisman had overigens met 332 stemmen de voorkeursdrempel gehaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.