Op zondag 28 januari (16.30 uur) wordt in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30A in een muzikale vesper het geliefde en feestelijke Gloria in excelsis Deo (RV 589) vab Vivaldi  uitgevoerd.

Iets meer dan 300 jaar geleden werd het gecomponeerd in Venetië door Antonio Vivaldi.

Gratis toegang

De toegang is vrij tot de vesper is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en is nodig om deze muzikale uitvoeringen voort te kunnen zetten. De tekst van het Gloria in excelsis Deo hoort tot de oudste teksten van het christendom en is in de loop der eeuwen vele malen getoonzet.

Populair

Deze versie van Vivaldi – hij schreef er drie – hoort tot de meest populaire. In de Kruiskerk wordt het uitgevoerd door twee vocale solisten, een barokensemble met behalve strijkers en een basso continuo, ook hobo en trompet. Een goed koor is een noodzaak om dit werk feestelijk te laten klinken. De Vesperscantorij zal hiervoor zorgen. De muzikale leiding heeft de cantor-organist van de Kruiskerk Henk Trommel. De liturg zal zijn ds. Ruurd van der Weg.

Foto: Wim van Groenewoud

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.