De Nationale Voorleesdagen – van woensdag 24 januari tot en met zondag 3 februari – trapt de Bibliotheek Amstelland af door op de eerste dag ervan in alle vestigingen van 15.30 uur tot 16.30 uur voor te lezen uit het Prentenboek van het jaar 2024 ‘Help! Een verrassing!’ van Miriam Bos in alle vestigingen.

Er worden trouwens allerlei evenementen georganiseerd rondom voorlezen voor (klein) kinderen.

Band

Zaterdag 3 februari om 11.00 uur er in bibliotheek Amstelveen Stadsplein de Theatervoorstelling ‘Help! Een verrassing!’ door Jogchem Jalink (foto). Voor kinderen van twee jaar en ouder. Poppenspeler Jogchem Jalink brengt dit verhaal over twee hele verschillende vriendjes letterlijk tot leven, met mooie liedjes en dierenpoppen die zo uit het boek lijken te zijn gesprongen.

Voorlezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van het kind en zo leren ze vooral nieuwe woorden, zegt de bieb. ‘In boeken en verhalen reizen we naar alle hoeken van de wereld: We kunnen andere continenten en culturen bezoeken, maar ook in onze eigen omgeving de grens overgaan.’ Daarnaast zorgt volgens de bibliotheek een voorleesmoment voor een mooie band en herinneringen, tussen (groot) ouders en kinderen. Na de voorleessessie op woensdag 24 januari gaan de kinderen (en ouders) een verrassingsboom maken van een papieren zakje.

Aalsmeer

Zaterdag 27 januari om 10.30 uur is er in bibliotheek Aalsmeer de theatervoorstelling ‘Help! Een verrassing!’ door Mario Perton. In deze interactieve, muzikale en zelfs tikkeltje magische voorstelling, zit in elk hoekje wel een verrassing. Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. De voorstelling duurt 35 minuten. Na afloop is er een leuke verrassende activiteit.

Maandag 29 januari van 19.30 tot 20.30 een webinar voor (groot)ouders over interactief voorlezen aan kinderen van 0-6 jaar. Maak van voorlezen een feestje! Onze tips helpen je hierbij.

Meer info over bovenstaande activiteiten en de kaartverkoop is te vinden op de website van de bibliotheek via deze link.

Gratis bibliotheekabonnement

Ieder kind onder de 18 jaar kan gratis een bibliotheekabonnement aanvragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.