De donderdag gehouden gebruikelijke nieuwjaarsreceptie van de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA), traditioneel gehouden bij Co van der Horst, stond deze keer geheel in het teken van de scheidende directeur Darshan Sloot. Zij diende de vereniging in verschillende functies 21 jaar, waarvan de laatste toen jaar als directeur en nam nu afscheid, omdat zij zelf ondernemer werd.

Daarom wijdde zij een fors deel van haar afscheidsspeech aan reclame voor wat zij als dagvoorzitter en gespreksleider allemaal voor andere ondernemers betekenen kan. En op het gebied van advisering voor de bedrijven staat zij ook haar mannetje. ‘Creatief Omdenken’, noemt ze dat en ‘Waardevol verbinden’ of het ontwikkelen van programma’s voor ondernemers.

 Uitbreiden

Wie gebruik van haar diensten wil maken: darshan@looqi.nl of 06 52 30 61 43. Voorzitter Rob van den Helder wijdde in zijn nieuwjaarstoespraak vooral woorden van dankbaarheid aan Sloot en verder sprak hij blijkbaar de statuten na, die zeggen dat de OA vooral de belangen van ondernemers moet dienen. Hij deed een beroep op hun solidariteit en meldde dat in het komende jaar opnieuw wordt getracht het ledental van de vereniging uit te breiden. Van den Helder zei verder dat het bestuur haar tot erelid van de OA had benoemd.

Onderscheiding

 Burgemeester Tjapko Poppens gaf haar een gemeentelijke legpenning in brons, begeleid door een oorkonde. Hij prees haar voor de manier waarop zij de plaatselijke en regionale ondernemers heeft gediend en hun belang zichtbaar maakte. Onder leiding van Darshan Sloot organiseerde de OA tal van activiteiten voor ondernemers, zoals Ondernemer van het Jaar verkiezing en samen met de Rabobank het coachingprogramma ZAAI Amstelveen voor startende ondernemers, zei hij. Poppens stond ook stil bij de coronacrisis, waarin zij samen met de gemeente en branchepartners diverse programma’s opzette om ondernemers door deze moeilijke tijd heen te helpen.

Verbinder

Darshan Sloot is een netwerker pur sang en een echte verbinder in Amstelveen, zei hij. Dat sloeg volgens hem niet alleen op bedrijven onderling maar ook van op het zich bezig houden met het onderwijs, cultuur en sport en andere maatschappelijke sectoren.

De burgemeester had het trouwens druk met het uitreiken van gemeentelijke onderscheidingen aan personen die zich geruime tijd bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente en / of Amstelveense samenleving. Een kwartier eerder had hij in Bovenkerk die onderscheiding gegeven aan de eigenaar van restaurant Colijn op de Noordddammerlaan. Menco Dane (foto onder) was namelijk sinds 2011 betrokken bij Humanitas, eerst als vrijwilliger en later als voorzitter van het bestuur van de afdeling Amstelland. Humanitas maakte afgelopen jaren een explosieve groei door. Onder zijn voorzitterschap kwamen verscheidene samenwerkingsprojecten tot stand, zoals het succesvolle Financieel Café (samen met Participe), waar in 2023 ruim 1700 mensen gebruik van maakten, de Thuisadministratie zoals ‘ZZP’ en ‘Get a Grip’ en Ondersteuning bij Scheiding (BOR). Menco Dane stond als bestuursvoorzitter voor de waarden van Humanitas: Respect, vertrouwen en samen doen. Daarbij is hij een betrokken mens die altijd op zoek is naar de verbinding, zei Poppens.

200 gasten

Rob van den Helder stelde ook de opvolger van Darshan Sloot voor. Charles Rijgersberg heeft inmiddels het stokje van haar overgenomen, die zich met het thema van de OA ‘Meer voor en met elkaar’ kennelijk goed verenigen kan. Evenals Sloot wil hij een aanspreekpunt voor het Amstelveense bedrijfsleven zijn. Het bestuur van de ondernemersvereniging is ervan overtuigd, zei de voorzitter, dat onder leiding van Rijgersberg en de jarenlange ervaring van Jelena van Baaren ook in de toekomst een dynamische en hoogstaande organisatie blijft, die een waardevolle bijdrage levert aan ondernemend Amstelveen. Er waren op de nieuwjaarsreceptie volgens de OA tweehonderd bezoekers, onder wie diverse wethouders en raadsleden. Met natuurlijk ondernemers in de meerderheid.

Uitdagingen

Volgens Charles Rijgersberg staan de ondernemers voor grote uitdagingen.  “Maar ik ben ervan overtuigd dat als alle betrokkenen gezamenlijk blijven optrekken, we een bloeiende toekomst tegemoet gaan waarbij groei en ontwikkeling centraal staan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.