Het door dik en dun vooral fietsers steunende GroenLinks in de gemeenteraad vraagt nu de gemeente alle ongevallen met fietsers te registreren. Volgens de fractie er is geen centraal punt waar fietsongelukken worden bijgehouden. ‘Daardoor kan niemand zien wat de gevaarlijkste plekken zijn voor fietsers en kun je daar dus niets aan doen,’ zegt gemeenteraadslid Stieneke Kruijer, die daarover schriftelijke stelde aan het college van B en W.

Volgens burgerraadslid Simon Lutz is twee derde fietser van alleen die  door een verkeersongeval op de Eerste Hulp terechtkomen.

Net als Amsterdam

Hij baseert dat aantal op recente cijfers van VeiligheidNL. ‘Vroeger kon je als Amstelvener ongevallen melden bij de Fietsersbond Amsterdam”, zegt hij. Maar die bond is gestopt met de registratie omdat de gemeente Amsterdam zelf alle fietsongelukken registreert. Hij wil dat Amstelveen, net als Amstrerdam, de fietsongevallen bijhoudt.

Huisartsen

GroenLinks wil dat de gegevens van huisartsen en ambulances worden verzameld, alsmede overzichten van de spoedeisende hulp. Zo krijgt men volgens haar ook de ongelukken in beeld die niet leiden tot ‘zeer ernstig letsel’ en men als het ware op de kaart van Amstelveen kan inkleuren waar het vaak misgaat. GroenLinks wil dat de gemeente de verkeerssituatie veiliger maakt op de gevaarlijkste plekken, zegt zij. Volgens Kruijer zou het ‘ideaal’ zijn als iedereen ook de registratie kan inzien en iedereen weet wat de gevaarlijkste plekken zijn voor fietsers zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.