Eigenlijk bleef het een VVD-onderonsje.  Twee wethouders van die partij, heren Elzakalai (Economische Zaken) en Raat (cultuur), bezochten op de laatste dag dat het kon restaurant De Poelier van (samen met compagnons) onderneemster Jessica Snoek. Haar man, Remco Snoek, was raadslid voor de VVD en (mede) eigenaar van The Wine Kitchen at Sea, een visrestaurant gevestigd in het pand van Discovery van oud VVD-voorzitter Mancinelli

Dat meldt althans het Amstelveens Nieuwsblad, want andere media werden van het bezoek totaal niet op de hoogte gesteld. Nou ja, ook het ondernemersblad AmstelveenZ, maar dat wordt door Discovery uitgegeven en onderhoudt dus warme contacten met de VVD.

Winkel

The Wine Kitchen in de Dorpsstraat werd in 2010 geopend door Jessica en Remco Snoek. Volgens B en W was het de opstap naar een veel bruisender Oude Dorp. Het visrestaurant volgde (in het voormalige ‘De Bajes’) en kort daarna stopte het koppel The Wine Kitchen at home in de Dorpsstraat. Maar onder dezelfde naam was nog wel een winkel in 2020 in de Stationsstraat opgericht. Na de coronacrisis opende De Poelier in 2022 haar deuren, maar daar trekt Jessica Snoek zich nu uit terug. Uit heel de horeca, min of meer, al blijft Jessica op de achtergrond wel betrokken bij de winkel en het visrestaurant. De wethouders boden namens het gemeentebestuur bloemen aan.

9 REACTIES

  1. Noemt u dit een ‘onderonsje’? Dit heet netwerkcorruptie, een schaamteloze specialiteit van de VVD.

    Het echtpaar Snoek profiteert – net als andere uitbaters in het Oude Dorp – van de begunstiging en facilitering door het gemeentehuis. Dat zorgt goed voor zijn omgeving terwijl het centrum van de stad verloedert door verwaarlozing.

  2. Nou, dat is wel het gehele ongeregelde-elkaar-de-bal-toespelende zooitje bij elkaar. Waar waren Raat toen Ezlakai toen het Ganzenbord en Ingma de stekker er uit moesten trekken ? Nergens. Was die mislukte burgemeester er ook niet bij?
    De kleffe club in de bocht.

    • Trouwens ik heb wethouder Raat ook gemist bij de première van de docu-film Gerlach waar voor de gemeente Amstelveen ook nog een prominente rol is weggelegd. Deze film heeft hoge ogen gegooid op het Idfa.

  3. Wethouder Elzakalai kan zijn tijd mijns inziens beter besteden aan een nieuwe supermarkt in Waardhuizen dan aan dit soort VVD-onderonsjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.