Op zondag 14 januari om 12.00 uur zal in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30A, het eerste Kruiskerkconcert van 2024 plaats vinden, dat circa één uur duurt. Het ‘nieuwjaarsconcert’ wordt verzorgd door de jonge mezzosopraan Iris Bouman. Zij wordt begeleid door luitist Manou Schreiner (foto).

De toegang tot het concert is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en is nodig om deze concerten met vooral klassieke muziek voort te kunnen zetten.

Liederen

Schreiner en Bouman hebben voor dit concert een selectie gemaakt uit het uitgebreide repertoire van liederen en madrigalen uit de late renaissance en de vroege barok. Vooral liederen die zingen van liefde en jaloezie en verlangen vormen het programma. Ze vergelijken deze met een enkel chanson uit onze tijd. Als titel gaven ze hun programma mee ‘De singer – songwriter uit de 17e eeuw’. Het zijn ‘wereldse’ liederen van componisten als Monteverdi, Caccini en Frescobaldi.

Iris Bouman en Manou Schreiner zijn jonge, ‘aanstormende’ musici. Beiden hebben zich toegelegd op het repertoire van renaissance en barok: Iris in de vocale muziek en Manou als instrumentalist op diverse luiten; hij neemt er enkele mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.