Tony Rous en Pieter Roosenschoon, beiden violisten en voormalige leden van het Concertgebouworkest, geven met celliste Hannie Rodrigues Pereira en klavecinist Henk Dekker een barokconcert in De Bolder (Groenhof 140) op zondag 21 januari. Het kwartet speelt werken van Corelli, Telemann en Vivaldi.

Rous studeerde aan conservatoria in Brno, Praag en Brussel. Hij specialiseerde zich in barok vioolspel en was van 1976 tot 2010 eerste violist in het Kon. Concertgebouworkest en speelde in verscheidene ensembles.

Docent

Pieter Roosenschoon koos al tijdens zijn studie aan het Amsterdamse Muzieklyceum voor de altviool  en speelde 42 jaar bij het Concertgebouworkest. Na zijn pensionering zette hij zijn oude liefde voor de viool  voort. Hannie Rodrigues Pereira speelde in diverse orkesten, na haar cellostudie, waarmee zij al jong begon, en maakte veel internationale tournees en speelt in diverse kamermuziekorkesten. Henk Dekker studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en was docent aan diverse conservatoria.

8 euro

Wie het concert wil bijwonen, moet acht euro betalen aan de balie van De Bolder (open op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur) of dat bedrag betalen op de dag van het concert. Reserveren kan men via Bolderconcerten@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.