Omdat volgens het Rode Kruis veel meer mensen weinig tot geen contact met hun omgeving hebben dan er in de door de organisatie opgezette Contactcirkel zitten dringt die aan op uitbreiding ervan. Deelnemers, vooral ouderen en alleenstaanden, aan zo’n cirkel bellen elkaar dagelijks op om te checken hoe het met iemand gaat.

Dat kan een prettig idee zijn, vooral voor zelfstandig wonende ouderen, die geen dagelijkse ondersteuning hebben, denk het Rode Kruis.

Cirkel rond

“Of als je niet meer zelf de deur uit kan en niemand hebt om op terug te vallen”, zegt de organisatie. Een medewerker van het Rode Kruis belt ’s morgens op een vast tijdstip de eerste deelnemer en die neemt weer telefonisch contact op met de tweede in de cirkel. Zo gaat het door totdat iedereen op de lijst gebeld is, waarna de laatste weer n aar een vaste vrijwilliger belt. De cirkel is dan als het ware rond. Die verschaft naar de mening van het Rode Kruis een gevoel van veligheid.

Contacten

De contactcirkel in Amstelveen zoekt nieuwe deelnemers en vrijwilligers. Aanmelden kan via Jet Hemrica-de Wit (jhemricadewit@rodekruis.nl) of het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland, telefoon 020-6226211. Via zo’n cirkel krijgt men ook contacten met gelijkgestemden on de buurt, die elkaar in de gaten houden, en nieuwe contacten op te doen, vindt het Rode Kruis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.