“Tijdens de Poëzieweek 2024 bouwen we samen grote en kleine huizen in gedichten”, meldt de Bibliotheek Amstelland. Of de vaste bezoekers daarvan maar een gedicht willen schrijven over ‘Thuis’ om dat in het Poëziecafé voor te dragen op donderdag 1 februari (19.30 tot 21.00 uur).

“Poëzie kan mensen vieren, verwelkomen en zich thuis doen voelen”, is de mening van de bieb. Volgens die instelling kan zij ook de troost van een warm thuis bieden op moeilijke momenten van afscheid, rouw en verdriet.

Magazine

Wie een gedicht wil voordragen, wordt geacht zich van tevoren aan te melden via m.de.vries@debibliotheekamstelland.nl . Alleen luisteren kan trouwens ook.  “De deuren staan open voor alle poëzieliefhebbers”, zeggen de organisatoren ten overvloede.  De Vries meldt verder dat men bij een bezoek aan het Poëziecafé een mini-magazine Mugzine met poëzie en illustraties ontvangt, waaraan zij heeft meegewerkt.

Stadsdichter

Nikki, de Stadsdichter van Amstelveen, geeft op vrijdag 19 januari van 19.00 tot 21.00 uur De Schrijftafel, een workshop waarin het thema ‘Thuis’ centraal staat. Ook daarvoor kan men zich b ij De Vries aanmelden. In Aalsmeer organiseert KCA de jaarlijkse Gedichtendag op donderdag 25 januari. Zie voor meer informatie: https://www.kunstencultuuraalsmeer.nl/Programma_s/Kunstroute/726-KCA-Gedichtendag-2023

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.