Op 30 december vierde mevrouw J.M. de Kuiper-Backer – haar voornaam geeft de gemeente niet – haar 100ste verjaardag met familie en vrienden in Huis aan de Poel. Omdat alle honderdjarigen de burgemeester op bezoek krijgen, spoedde Tjapko Poppens zich dus naar haar huisvesting.

Daar toonde zij hem ‘met trots’ – volgens de gemeente – een fotoboek dat ter gelegenheid van haar verjaardag was gemaakt.

Bewegen

“Blijf bewegen” antwoordde zij op de vraag wat haar geheim is om oud te worden. Zij maakt geregeld een wandelingetje in de buurt. De burgemeester feliciteerde haar namens het gemeentebestuur en zei te hopen dat zij nog lang in beweging blijft. Over antwoorden op andere vragen over haar leven – zo die al gesteld werden – meldt de gemeente niets. Dergelijke bezoeken blijven, in tegenstelling tot vroegere tijden, ook voor de media verborgen. Dat is beleid, tegenwoordig.

2 REACTIES

  1. Op dit soort foto’s staat de notabele er altijd prominenter op dan de jubilaris. Het is duidelijk wie de opdrachtgever is en wie dus tevreden moet zijn met het resultaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.