De coalitiepartijen Goed voor Amstelveen, VVD en D66 maken zich zorgen over dierenopvang. Zij hebben daarover schriftelijke vragen gesteld aan B en W, die uiteraard beantwoord worden door D66-wethouder Frank Berkhout.

Fractievoorzitter Jacqueline Höcker van Goed voor Amstelveen heeft een jaar geleden al gezegd dat het met die opvang naar haar mening niet goed gaat. Zij herinnert aan het raadsdebat daarover, waar vrijwilligers van de Dierenbescherming inspraken over de werkwijze van de dierenbescherming. Ook waren er toen vragen over de interne organisatie van de Dierenopvang Haarlemmermeer.

Zandvoort

Die zijn er nog steeds. De partijen hebben,  zeggen ze, gehoord dat de personele organisatie rammelt. De Dierenbescherming krijgt van de gemeente jaarlijks een bedrag van € 65.000 subsidie. Sinds Amstelveen geen dierentehuis meer heeft gaan de honden en katten naar Hoofddorp, maar daar heeft men een tijdje terug besloten dat de honden nu naar Zandvoort gaan. Dat ligt buiten onze regio, vinden de drie partijen.

Euthanasie

Een aantal dierenartsen maakt zich zorgen over het hoge aantal honden, waarop euthanasie wordt toegepast.  Soms ook weigeren dierenartsen honden te euthanaseren die nog herplaatst kunnen worden en gezond zijn. “Volgens het euthanasieprotocol mogen dieren niet ge-euthanaseerd worden wegens gebrek aan opvang en ruimte”, zegt Höcker.

Dierenwelzijn

“Het is voor mij onbestaanbaar dat een gemeente als Amstelveen geen duidelijk beeld heeft van problematiek rondom dierenopvang,” zegt zij,  “Wij willen de onderste steen boven hebben en bovendien is het belangrijk dat Amstelveen weer een eigen dierentehuis krijgt waar omliggende Amstelland gemeenten ook gebruik van kunnen maken.”

“In een gemeente met de omvang van Amstelveen moet dat perfect geregeld zijn en het liefst hebben we dit in eigen hand en binnen de gemeente zodat de controle ook beter is. Dierenwelzijn is bij ons zeer belangrijk en we zullen er alles aan doen om dit hoog op deagenda te houden,” voegt VVD-raadslid Kees Noomen daaraan toe.

En ook voor D66 is het een belangrijk onderwerp. “Het is voor D66 belangrijk dat de huisdieren van Amstelveense inwoners de juiste zorg krijgen”, meent Youssef Ben Idder. “De samenwerking tussen de gemeente Amstelveen en verschillende partijen, zoals Dierenopvang Haarlemmermeer, dienen onder de loep te worden genomen zodat de problemen zo goed mogelijk in kaart worden gebracht en worden opgelost”.

De raadsleden hopen dat er een einde komt aan de problematiek rondom de opvang van dieren en zijn vastberaden door te gaan totdat er ook daadwerkelijk een oplossing komt.

1 REACTIE

  1. Wel zielig voor die arme diertjes, maar eigenlijk wel vreemd dat ik deze drie partijen nooit heb gehoord over opvang van starters die al 18 jaar op de wachtlijst voor een woninkje staan. Die mogen zeker naar Noordoost-Groningen toe.
    Het kan verkeren met onze dierenvrienden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.