In het steeds stiller wordende winkelcentrum Waardhuizen, waar de supermarkt Coöp als zodanig vertrok, wordt een nieuwe ontmoetingsplek door Participe en eigenaar Netjes geopend op dinsdag 19 december (09.00 tot 12.00 uur). ‘Ons Pareltje’ is daar de ruimte voor een kopje koffie, praatje, informatie en advies.   Het is daarna vanaf 9 januari elke dinsdag open van 9 tot 12 uur.

Het wijkinitiatief wordt gevestigd in het kleine pand waar voorheen ‘Le Petit Boutique’ was gevestigd en bij velen ook nog bekendstaat als de tabakswinkel van Anneke Goedkoop.

Ontmoeten
“Het is een initiatief voor en door wijkbewoners om in het steeds stiller wordende winkelcentrum een plek te creëren waar men elkaar kan ontmoeten, terecht kan voor een praatje, informatie en advies,” laat wijkcoach Brenda van Oeveren weten.

Sociale functie

Het winkelcentrum wordt op het ogenblik geplaagd door leegstand en door vertrek van supermarkt en speelgoedwinkels dreigt ook de sociale functie ervan te worden uitgehold. ‘Ons Pareltje’ is vanaf 9 januari elke dinsdag geopend van 9:00-12:00 uur.

Soep
Op donderdag 28 december is er van 12:00 – 14:00 Soep op de Stoep. Wijkbewoners worden dan uitgenodigd een praatje te maken onder het genot van versgemaakte soep. Om het initiatief te laten slagen wordt nog gezocht naar mensen die het leuk vinden om te helpen als gastvrouw/ heer. Ook mensen die ideeën hebben voor activiteiten die daar kunnen plaatsvinden worden gevraagd om contact op te nemen.

Spullen

Daarnaast zijn de initiatiefnemers nog op zoek naar spulletjes om de plek gezelliger te maken. “Door gebruik te maken van tweedehands in plaats van nieuwe spullen wordt deze plek nog meer van de buurt en dragen we ons steentje bij aan duurzaamheid.” aldus de wijkcoach. Wie een idee of spullen heeft kan contact opnemen met Edwin Blom: e.blom@participe.nu

Netjes

Ontmoetingspunt ‘Ons Pareltje’ wordt mede mogelijk gemaakt door Netjes Beheer, eigenaar van het centrum, en Participe Amstelland. Netjes beheer meldt: “Wij stellen deze ruimte beschikbaar voor dit mooie initiatief en hopen dat veel mensen in de wijk elkaar zullen ontmoeten in aanloop naar de nieuwe ontwikkelingen van het winkelcentrum.”

6 REACTIES

    • O ja hoor, hij gaat best aan de slag. Alleen pas als de rest van de kleine middenstanders ook zijn vertrokken. Bij twee is het al gelukt, want u weet toch dat de VVD altijd klaar staat voor de grote jongens en niet voor de kleintjes.

  1. Dat is inderdaad zo, maar ik vraag me ook af wat zo’n Hoofddorpse wethouder in Amstelveen te zoeken heeft. Het komt op mij over als een soort noodgreep omdat de VVD niets beters kon vinden.

  2. Niet zo negatief over de wethouder a.u.b. De beste man is zeer goed op de hoogte van alles wat er speelt in de Haarlemmermeer. Vraag hem iets over een winkelcentrum in Hoofddorp of Nieuw Vennep en hij weet het vast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.