De fractie van Actief voor Amstelveen (AVA) neemt op voor woonwagenbewoners. Zij vraagt woensdag in een motie onderzoek aan B en W om te bepalen of er wel genoeg plaatsen zijn voor woonwagens.

De woonwagenbewoners vormen volgens de fractie een immaterieel erfgoed, met een eigen manier van leven, al lijken de woonwagens tegenwoordig op gewone huizen.

 Uitbreiding

Het onderzoek zou zich volgens Actief voor Amstelveen ook moeten uitstrekken over de gronden. Verhuurder is tegenwoordig Eigen Haard, maar de gemeente is eigenaar van de grond, waarop de woonwagens staan. Als er behoefte is aan uitbreiding moet de gemeente dat met de woonwagenbewoners bespreken en de gemeenteraad daar in het tweede kwartaal van volgend jaar over informeren, zegt de motie.

Recht

“Voor de woonwagenbewoners is het belangrijk dat hun wagen geen stenen rijtjeshuis is met fundering en dat de vloer boven het maaiveld ligt met een opstapje naar de voordeur”, zegt de motie. Zij hebben volgens de fractie een eigen cultuur en die moet, vindt AVA, gehandhaafd worden. Het ‘uitsterbeleid’ van de overheid maakt inbreuk op het recht op privé- en familieleven zoals dit is uitgelegd door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, zegt zij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.