GroenLinks wil dat B en W de rotondes op de Beneluxbaan veiliger maken. De fractie promoot fiets en openbaar vervoer en stimuleert gebruik van de auto geenszins.

Dat blijkt ook uit de vragen die raadslid Stieneke Kruijer en burgerraadslid Simon Lutz (foto) schriftelijk aan het college hebben gesteld. Zij maken zich zorgen over zichtbaarheid van fietsers.

Beslagen

Op koude dagen zijn de glazen hekjes op de rotonde namelijk beslagen, constateren zie.  ‘Als automobilist zie je fietsers niet aankomen. Het probleem speelt vooral bij de drie ongelijkvloerse kruisingen (Rembrandtweg, Zonnestein / Straat van Messina en Sportlaan).’

Lutz, die geen kans onbenut laat om de fiets te promoten,  vindt dat auto’s fietsers voorrang moeten geven. Dat doen zij vaak ook, geeft hij toe. “Maar als zij de fietsers gewoon niet kunnen zien aankomen, doordat zij niet door de afschermende hekjes heen kunnen kijken, ligt een ongeluk op de loer.”

Stieneke Kruijer onderstreept dat de automobilist die vanaf de Beneluxbaan komt, pas op het allerlaatste moment kan zien of er fietsers aankomen. “Vooral in de ochtend rijden er veel fietsers over de rotonde: kinderen die naar school gaan en mensen op weg naar hun werk. Ze rijden in twee richtingen over de rotondes. En juist dan is het glas beslagen. Levensgevaarlijk.”

 Ontwerp

De GroenLinksers noemen de afschermende hekjes rondom de rotondes ‘niet het beste werk’ van de ontwerpers. Het zicht is volgens hen al van de eerste dag af slecht geweest. Maar nu een van het hek helemáál ondoorzichtig wordt, moet de gemeente in actie komen, vinden ze. De GL-fractie vraagt de gemeente de glazen ‘muren’ te vervangen door een andere oplossing.

1 REACTIE

  1. En daar hebben we het duo Theo en Thea weer. 🤪🥳😄🤪
    Ze hebben met dit item geen ongelijk, maar zijn er nu geen belangrijkere zaken waar jullie je bezig mee kunnen houden, zoals ouderenzorg, wonen in de soc sector enz.
    Ik zie GL enkel maar met triviale onderwerpen, waar eigenlijk iedereen het wel over eens is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.