Zaterdag 16 december is er van 10.30 uur af in het gebouw van de Vereniging Historisch Amstelveen (VHA) aan Orion 19 een archeologische studiedag. Daarvoor werkt VHA samen met de afdeling Amsterdam en omstreken van de archeologische vereniging AWN.

Volgens de organisatoren bevat het programma interessante lezingen.

Gratis voor leden

Het programma ziet er als volgt uit: 10.30 uur: inloop en opening studiedag; 11.00 uur: lezing over de historie van Amstelveen door Jan-Jaap Mellegers; 11.45 uur: pauze met kerstbrood/drankjes; 12.30 uur: terugblik op de afdelingsactiviteiten in 2023; 12.45 uur: lezing over de geschiedenis van de Domkerk in Utrecht door Joke Kok. Joke Kok is rondleider in de Domkerk;13.45 uur: korte pauze; 14.00 uur: lezing over ‘Het jaar 1000’ door Raphaël Rijntjes, naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden (RMO). Rijntjes is architectuur- en bouwhistoricus en assistent-conservator middeleeuwen bij het RMO. Hij heeft de tentoonstelling in het RMO mede georganiseerd; 15.00: borrel en napraten.

De Orion 19A, 1188 BZ in Amstelveen is met openbaar vervoer bereikbaar via tramhalte Meent. Toegang voor leden van de VHA en de AWN is gratis. Van niet-leden vraagt men een vrijwillige bijdrage.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.