Voor de negende editie van de Triënnale zoeken de organisatoren Amstelveense (professionele) kunstenaars. Die tentoonstelling vindt plaats in de twee musea en wordt door hen georganiseerd, samen met Platform C.

Beeldend kunstenaars uit Amstelveen kunnen zich tot uiterlijk 1 januari voor deze tentoonstelling opgeven, die elke drie jaar wordt gehouden door de culturele instellingen. Het aanmeldingsformulier is te vinden op de website van het Cobra Museum.

Traditie
De Amstelveen Triënnale is een driejaarlijkse tentoonstelling voor kunstenaars die in Amstelveen woonachtig en/of werkzaam zijn. Sinds 1998 wordt deze manifestatie onder leiding van het Cobra Museum georganiseerd in samenwerking met de gemeente.

De Amstelveen Triënnale heeft als doelstelling een professioneel podium te bieden aan lokale kunstenaars en het publiek een overzicht te geven van de stand van zaken in de lokale beeldende kunst. De tentoonstelling toont daarmee een dwarsdoorsnede van de kunstbeoefening in Amstelveen.

Tijdspad
De selectie wordt eind januari 2024 gemaakt door conservator Tomas Hillebrand van Museum JAN, educatiecoördinator en kunsthistoricus Esther van den Berg van het Cobra Museum en adviseur kunsteducatie Sietske Dudink van Platform C. De Amstelveen Triënnale zal plaatsvinden in de periode juni tot en met augustus 2024.

Foto: Peter Tijhuis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.