Het bedrijf Glasdraad heeft nu de corporatie Eigen Haard een aantrekkelijk voorstel gedaan om ook de bewoners van huurwoningen in het zogeheten ‘buitengebied’ aan glasvezel te helpen. Maar Eigen Haard, dat dan de aansluitkosten moest betalen, maakt er geen gebruik van.

De Dorpsraad van Nes aan de Amstel wist in zijn jongste vergadering blijkbaar (nog) niet van het aanbod en vond het merkwaardig dat de eigenares van huurwoningen Eigen Haard in wezen de huurders wat de digitale aansluiting betreft in de kou liet staan, tenzij zij zelf de glasvezel bekostigden.

Toekomst

Dat hebben wij verkeerd gezien, constateert de Dorpsraad nu. Want Glasdraad heeft wel degelijk een voorstel aan Eigen Haard gedaan. “Dit willen we graag bij deze rechtzetten.” Glasvezel is volgens de raad de toekomst voor gezinnen en bedrijven in het buitengebied en de kern van Nes aan de Amstel. “Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk bewoners zich aanmelden. Als we op 18 december de 45% halen, wordt het komende jaar glasvezel aangelegd in ons dorp en in het buitengebied.”

Aansluiting

Ook voor de bewoners van de huurwoningen van Eigen Haard is glasvezel een belangrijke voorziening voor de toekomst, zegt de Dorpsraad. “Vooralsnog heeft Eigen Haard aangegeven niet in te willen gaan op dit aanbod van GlasDraad. Een gemiste kans wat ons betreft want een glasvezel aansluiting is een investering in je woning. Bovendien levert dit bewoners veel voordelen op die over een paar jaar als vanzelfsprekend worden ervaren en waar nu nog niet alle bewoners zich voldoende van bewust zijn. Zoals aantrekkelijke abonnementskosten bij de vele aanbieders (providers).”

Gesprek

De Dorpsraad in van plan met Eigen Haard in gesprek te gaan en die te vragen het standpunt te heroverwegen en alle huurwoningen van glasvezel te voorzien. Ook de gemeente zal zich volgens de raad daarvoor inzetten. Het bedrag van € 125  gel alleen als alle huurwoningen worden aangesloten en als Eigen Haard deze kosten voor haar rekening neemt. Anders betalen alle woningen in de kern voor een glasvezelaansluiting eenmalig € 250.
Voor vragen over het glasvezelaanbod kan men terecht op glasdraadamstelvechtenvenen.nl

1 REACTIE

  1. Lang leve de privatisering. Juist landelijke gebieden dienen volop mee te profiteren van dergelijke zaken. Doe je dat niet vergroot je alleen maar de druk op de steden en de leegloop van het platteland.

    Overigens is glasvezel net bij mij aangelegd .(Waardhuizen) Geen idee of ie het al doet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.