Brentano gaat voor een groot deel in restaurant BijKlaasje aan de Oranjebaan alleen nog convenience food serveren. A la carte eten, waarvoor de prijzen overigens overeen komen met die van een commercieel restaurant, is er na 1 januari niet meer mogelijk. Dinsdag 5 december om 15.00 uur zou daarover een informatie bijeenkomst zijn, maar die gaat niet door.

In alle restaurants van Brentano (Klaasje Zevenster, Huis aan de Poel en Nieuw Vredeveld aan de Rembrandtweg) wordt alleen nog zogeheten ‘convenience food’ geserveerd.

Buurtrestaurant

Het betekent dat de zogenaamde ‘gemaksvoeding’ van een centrale keuken komt. “Wij hebben inmiddels goede ervaringen met onze leverancier Holland Food Services”, schreef de directie van Brentano aan bewoners van de verpleeghuizen en andere cliënten, die gebruik maken van de tehuizen als ‘buurtrestaurant’. De gemaksvoeding kan ook dienen voor het ooit als buurtrestaurant bedoelde BijKlaasje, maar financieel voldoet dat niet.

Seniorenwoningen

Eigenlijk bestaat het zorgcentrum Klaasje Zevenster tegenwoordig uit niet meer dan een woontoren, waarin de gesloten afdeling voor mensen met o.a. dementie is gevestigd. De grond is door Brentano verkocht en waar ooit de aanleunwoningen stonden, staan nu flats voor ook jongeren. Elders op het terrein verrezen woontorens, met appartementen voor ouderen. De stichting Bejaardenzorg Amstelveen had vroeger alleen het Huis aan de Poel, maar nam het niet onbemiddelde Brentano over en veranderde de naam (de B van SBA werd Brentano). Later kwam daar Nieuw Vredeveld bij. Dat werd overgenomen ban de Hervormde Diaconie. Inmiddels zijn alle zorgcentra verpleeghuizen geworden.

Weekend dicht

Restaurant BijKlaasje is al zondag en maandag gesloten. Het is vijf dagen tot uiterlijk 19.00 uur open, dus voor werkenden biedt het nauwelijks soelaas. De bestaande activiteiten in BijKlaasje blijven bestaan. Volgens Brentano worden die juist uitgebreid, in samenwerking met welzijnsorganisatie Participe Amstelland. “Op deze momenten zal er een gastvrouw aanwezig zijn”, zegt Brentano. Overigens loopt het huurcontract van Brentano bij de corporatie Woonzorg Nederland loopt over 2,5 jaar af. Wat er daarna gebeurt is onduidelijk. Overigens dienen alle restaurants van Brentano ook als buurtrestaurant.

1 REACTIE

  1. En zo is de gehele ouderenzorg door het neoliberale gezwel want gedachtengoed wil ik het niet eens meer noemen, van VVD, D66, PvdA en CDA kapot gemaakt.

    Verzorgingshuizen zijn totaal verdwenen tenzij je natuurlijk heel veel geld hebt. De rest mag thuis “zelfstandig” blijven wonen met een grote luier om totdat het helemaal niet meer gaat en dan mag je nog de laatste paar maanden doorbrengen in een verpleegtehuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.