Zaterdag 16 december (11  uur) heeft Hans Noltes een lezing over (droogmakerij) de Bovenkerkerpolder in de Parkkamer Patrimonium. In april vorig jaar kwam de tweede editie uit van Noltes’ publicatie over 250 jaar Bovenkerkerpolder, een jubileumuitgave ter gelegenheid van de eerste landbouwoogst in 1770 van de in 1769 drooggevallen polder.

Agrarisch

Aan bod zullen komen onderwerpen als landschapsvorming, de agrarische ontginning va het veenmoeras rond 1100, de vervening, de vroegere molengang van 11 windmolens, het watermanagement in de polder, recreatie, Café De Zwarte Kat, woningbouw, landbouw,  weidevogelbeheer en toekomstige ontwikkelingen.

Onlangs spraken in een vergadering van de Dorpsraat Nes aan de Amstel agrariërs uit dat boeren in de polder essentieel zijn voor zowel recreatie als economie. De Dorpsraad wil in een te ontwikkelen dorps- en gebiedsvisie dat ook benadrukt wordt. In de eerste dertig jaar komt er geen woningbouw in de polder vindt de Dorpsraad, die dat ook in de beleidsvisie wil hebben vastgelegd.

Parkkamer Patrimonium bevindt zich aan de Amsterdamseweg 304 (achter nummer 306), even naar beneden en het bruggetje over. In verband met het beperkt beschikbare plaatsen, wordt men verzocht zich tevoren per mail op te geven via info@uiterton.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.