Voor iedereen van acht jaar en ouder wordt zondag 3 december (15.00 uur) de nieuwste muzikale familievoorstelling ‘1000+1 nacht’ in Schouwburg Amstelveen gespeeld. Het is n=een voorstelling van de Toneelmakerij, die in oktober in première ging.

In samenwerking met Sadettin Kırmızıyüz is een modern sprookje over moed, verbeelding en de kracht van verhalen gemaakt.

Eeuwenoude vertellingen

De Toneelmakerij en meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz gebruiken eeuwenoude vertellingen als inspiratie voor de nieuwe muzikale familievoorstelling 1000+1 nacht.

Het verhaal is als volgt. Layla ligt in het ziekenhuis en slaapt heel diep. Vader Ersin zit dag en nacht aan haar bed en vertelt haar de verhalen uit ‘Duizend-en-een-nacht’. Iedereen in het ziekenhuis luistert mee, van de hoofdarts tot de schoonmaker. In Layla’s fantasie komen de verhalen tot leven. Stoere krijgsters bewegen op het ritme van de hartslagmeter, djinns komen tevoorschijn uit een infuus. Terwijl de artsen druk om haar bed dansen, vliegen Layla en haar vader over woestijnen, dobberen ze langs onbewoonde eilanden en dwalen ze door sprookjessteden. Het ziekenhuis en de fantasiewereld lopen steeds meer door elkaar. Wat zeker is: zonder de deskundigheid van de artsen zal Layla niet beter worden, maar zonder de liefdevolle verhalen van haar vader ook niet.

Foto: Sanne Peper

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.