‘Van groot naar beter’, luidt de slogan waarmee de woningcorporatie Eigen Haard haar oudere huurders zogenaamd wil stimuleren door te stromen naar een kleinere woning, geldt geenszins voor flats. Dat ondervond Marianne van Bladeren (foto), die een groot appartement aan de Rembrandtweg wilde vrij maken om een kleiner in dezelfde portiek te betrekken.

Dat en enkele andere politiek getinte onderwerpen belicht Roel Smit in zijn rubriek beslist op 1 Amstelveen.

Niet gelezen

De kwestie ‘Van groot naar beter’ kwam ook in de gemeenteraad aan de orde via een motie van raadslid Emiel Sjaardema van 50Plus, maar sneed daar geen hout, onder meer omdat de voor wonen verantwoordelijke wethouder Adam Elzakalai de motie niet (goed) had gelezen. Sjaardema diende die in als aanvulling op de zogenaamde ‘woonvisie’ van de gemeente, omdat hij een lokale regeling wilde waarin ook doorstroming van appartementen wordt geregeld, zoals in enkele andere gemeenten. Het kost niets, constateerde Sjaardema. Hij trok zijn motie, na een schorsing maar in, omdat de gemeenteraad in meerderheid (coalitie) onbegrip met de wethouder deelde.

Traplopen

Eigen Haard wist niet anders te doen dan mevrouw Van Blaaderen naar Woningnet te verwijzen, waar zij trouwens al meer dan twintig jaar bij is aangesloten en de betreffende flat nooit opkwam, maar nu wel aan haar neus voorbij gaat en de vrouw voorlopig blijft traplopen, tot dat ook dat niet meer gaat. Met dank aan gemeentelijke met het doorstroming gerichte beleid, dat nergens op slaat. Het is maar een van de onderwerpen in het lokale tv-programma Beslist. Daarin komen ook de toekomst van het Cobra Museum, de Tweede Kamerverkiezingen, de bios van Pathé die er niet komt, het betaald parkeren, de begroting 2024, Amstelveen en de oorlog in het Midden-Oosten, duurzaamheid en een column over verkiezingen.

redactie@1Amstelveen.nl

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.