De gemeente heeft duidelijk qua duurzaamheid een probleem met complexen met diverse woningeigenaren, verenigd in een Vereniging van Eigenaren (VvE). Verduurzamen is bij een VVE vaak heel complex. Daarom is er wéér een bijeenkomst vooral de besturen van VVE’s op dinsdag 12 december (19.30 uur) om het kantoorgebouw Nest aan de Laan van Kronenburg 14.

Het programma duurt tot 21.45 uur.

Besluitvorming

Zelfs relatief kleine en ‘zeer voordelige maatregelen’ kunnen wegens de stroperige besluitvorming bij een VVE jaren in beslag nemen, meldt de gemeente. De besluitvormingsprocedure duurt vaak lang, omdat niet de neuzen van alle eigenaren dezelfde kant op staan. Tijdens de meeting in Kronenburg wordt volgens de gemeente aandacht besteed aan ‘de fundamenten van het verduurzamingstraject voor een VvE’. De nadruk ligt daarbij vooral op het complexe besluitvormingsproces waar iedere VvE mee te maken heeft. Ook krijgen de deelnemers antwoord vragen als: Waar begint mijn VvE? Het gaat er gedurende de avond verder over waar de eigenaren op moeten letten, welke stappen kent het verduurzamingstraject kent, wat haalbaar en hoe men een  meerderheid krijgt in een ledenvergadering. Daarnaast wordt ook stil gestaan bij de financieringsmogelijkheden en bij het optimaal gebruiken van de subsidiemogelijkheden.

Aanmelden

Op dit moment is slechts minder dan een vijfde van alle VVE’s die er inde stad zijn bezig met verduurzaming. Voor de informatieavond kan men zich aanmelden via servicepuntenergieadvies@amstelveen.nl. Graag naam/namen, adres en naam VvE vermelden. Ook wordt gevraagd te melden welke relatie men heeft met de VvE (huurder, VvE lid, commissielid, bestuurder). Ook hoort de gemeente graag hoeveel appartementen de betreffende VvE heeft, wat het bouwjaar is en of men een specifieke vraag of verzoek heeft. Na enkele dagen ontvangt de aanvrager een bevestiging op zijn mail.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.