Via financiële cafés en op het raadhuis wil de gemeente inwoners van met laag inkomen helpen over te stappen naar de collectieve gemeentelijke zorgverzekering van Zorg en Zekerheid. Die zogeheten  gemeentepolis kan tot en met 31 december worden aangevraagd.

“Een goede zorgverzekering kan voor veel mensen een groot verschil maken. In hun gezondheid, maar ook financieel”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen.

Aanbod

Samen met Zorg en Zekerheid kan de gemeente volgens Van Ballegooijen ook dit jaar een goed aanbod doen. “We kijken bovendien niet naar de gezondheid van mensen. Iedereen met een laag inkomen is welkom om gebruik te maken van de gemeentepolis,” zegt hij.

Overstappen en advies

De gemeentepolis van Zorg en Zekerheid bestaat uit de wettelijke verplichte basisverzekering en een aanvullende verzekering. Inwoners kunnen tot en met 31 december 2023 overstappen via www.gezondverzekerd.nl/amstelveen. Hier staat ook informatie over de voorwaarden. Geïnteresseerden kunnen op  www.amstelveen.nl/zorgverzekering kijken of zij in aanmerking komen voor de collectieve zorgverzekering.

Hulp

Inwoners die meer informatie willen zijn welkom op een van de lokale inloopspreekuren. Zij hebben hun BSN-nummer, bankrekeningnummer en een polisblad van de huidige verzekering nodig. Bellen met Zorg en Zekerheid kan ook, op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur: telefoonnummer 071 – 582 58 25. De inloopspreekuren zijn als volgt gepland: dinsdag 21 november in Fin. Café in De Meent en woensdag 29 november bij Fin. Café Alleman (beide van 09.30 tot 12.00n uur). Om het gemeentehuis kan men terecht op maandag 4 december van 10.00 tot 13.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.