Als blijk van waardering krijgen Amstelveense mantelzorgers, die staan ingeschreven bij de organisatie Mantelzorg en Meer, een cadeaukaart van de gemeente.  Vorige week was het die van de Mantelzorg.

Wethouder Marijn van Ballegooijen overhandigde de attentie zaterdag symbolisch aan één van de mantelzorgers tijdens een middagje bowlen. Overigens juist de betrokkenen bij mantelzorg weinig tijd, omdat die bijzonder onder druk staat.

Liefde

“Het zorgen voor onze naasten doen we vanuit liefde”, zegt Van Ballegooijen. “Het is een vanzelfsprekendheid. Maar de impact op ons eigen leven kan groot zijn en het is heel makkelijk jezelf te verliezen in de zorg voor een ander. Het is daarom goed dat er ook ondersteuning is voor de mantelzorger zelf bij Mantelzorg en Meer.”

 Bowlen

Die organisatie was dan ook druk met de Week van de Mantelzorg. Er werden tal van activiteiten georganiseerd voor degenen die op dat moment werken noch zorgen moesten. Maar in principe konden mantelzorgers genieten van films, samen eten, bloemschikken, bowlen, yoga en elke ochtend samen online gymnastieken.

Onbewust

“Het is belangrijk te beseffen dat veel mensen onbewust mantelzorger zijn”, zegt Van Ballegooijen. “Het begint meestal met iets kleins, maar het kan uitgroeien tot serieuze zorg. Juist voor deze groep mensen is het belangrijk dat zij weten dat zij er niet alleen voor staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.