Hoewel hij officieel als wethouder voor Zorg en Welzijn niet in functie heette te zijn, voerde Marijn van Ballegooijen donderdagavond toch het woord tijdens een ‘benefietdiner’ van de Voedselbank. Dat was in samenwerking met de Ondernemersvereniging Amstelveen georganiseerd, die onlangs op de oude locatie (aan Landtong) een ontbijt voor (een deel van) haar leden ter kennismaking nuttigde.

Een week nadat daar de eerste voedselpakketten aan minvermogenden waren uitgedeeld, vond op de nieuwe (door de gemeente gesubsidieerde) locatie aan Bouwerij 102 (een deel van het voormalige pand van aannemer Heemraad) het diner plaats.

Zelfde eten

Dat was door twee cliënten van de Voedselbank bereid. “Jullie krijgen eigenlijk hetzelfde eten als onze cliënten”, zei een organisator van de Voedselbank. Bijna hetzelfde dan, want op de tafels stonden ook (rode en witte) wijnen, die in de pakketten principieel niet voorkomen. Trouwens geen enkele alcohol bevattende drank.

“Wij zijn niet zo bekend”, wilde voorzitter Ron Pieters kwijt in een van de vele toespraken die aan het diners vooraf gingen. De ondernemers kunnen dus voor meer bekendheid zorgen, afgezien van het huis-aan-huisblad dat een promotioneel artikel aan de Voedselbank wijdde, ook nog eens gesteund door columniste Geertje Visser van het blad, waarmee men al bij binnenkomst werd geconfronteerd.

Sponsors

De louter als gast aanwezige wethouder, die overigens wel een toespraak hield, vroeg applaus voor het volledig aanwezige bestuur en daarna voor de (voor het merendeel niet aanwezige) vrijwilligers. Er zijn meer sponsors nodig, zei Pieters. Ook daarvoor was het benefietdiner bedoeld, want men rekent daarvoor vooral op ondernemers. Poer week moet de Voedselbank voor 500 tot 700 euro kopen om de 140 huishoudens van gezond voedsel te voorzien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.