Op de boomfeestdag, woensdag (15 november), wil een groep ouderen op het terras van restaurant BijKlaasje aan de Oranjebaan – officieel Klaasje Zevensterstraat 209 – om 11.00 uur samen komen onder het motto ‘Vrede door Verbinding’.

‘De media worden geïnformeerd, zodat uw stem gehoord zal worden’, beloven de organisatoren, die overigens geen enkele contactmogelijkheid noemen. Zij ondertekenen hun flyer alleen met ‘een clubje ouderen van Amstelveen’. Overigens is amstelveenblog.nl niet benaderd.

Kinderen

Geweld lost niets op, praten wel, vinden de ouderen. Zij noemen tal van door oorlog geteisterde landen, zoals Oekraïne, Armenië, Jemen, Soedan, Syrië, Libië, Palestina, Israël en Afghanistan. Daar worden kinderen ook slachtoffers van conflicten, zeggen zij. Maar ze reageren kennelijk vooral op de oorlog in Israël. Daar zijn volgens hen al 3500 kinderen omgekomen. ‘Wat ons verbindt is dat we allemaal een geweldloze toekomst willen voor alle kinderen, zodat ze weer in vrede met elkaar kunnen spelen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.