Een woongroep in Elsrijk wil een Knarrenhofje. Daarover is er dinsdag 28 november een bijeenkomst om 20.000 uur in Huis Elsrijk aan de Graaf Aelbrechtlaan 138, het gebouw van het Apostolisch Genootschap, met de presentatie van onderzoek dat onder de leden is gehouden.

De buurtbewoners in de wijk hebben zich bezonnen op de vraag hoe men levensbestendig zelfstandig kan blijven wonen. Dat gebeurde overigens naar aanleiding van een bijeenkomst van de werkgroep ‘UitVoorzorg’ van Stadsdorp Elsrijk.

 Zorg
Behalve privacy staat daarbij nabuurschap centraal, redeneert de woongroep. Die wil naar elkaar omkijken, goede buren zijn, elkaar helpen bij klussen, een boodschap doen of samen naar de film gaan. Nabuurschap heeft zijn grenzen, beseft de groep. “Bewoners blijven zelf verantwoordelijk voor hun zorg.’  Wel gaat de woongroep na hoe die de zorg het beste kan organiseren.

 Cluster

De groep wil geclusterd wonen waarbij woningen naast elkaar staan bij voorkeur in een (knarren)hofje. Doel is een gemengd complex met woningen voor verschillende doelgroepen, dus met verschillende afmetingen en huur- en koopprijzen. In verband met de betaalbaarheid wordt een wooncoöperatie Eigen Haard betrokken bij het bouwplan. De projectgroep wil graag uitzoeken welke bewoners geïnteresseerd zijn en wellicht mee willen doen. Daarvoor wordt een onderzoek gedaan waarin de betrokkenen hun woonwensen kenbaar kunnen maken.

Tijdens de bijeenkomst worden afspraken gemaakt over de wensen van de bewoners die mogelijk in dit project willen participeren. In de enquête, maar ook op de bijeenkomst, kan men aangeven of men op de hoogte gehouden wil worden over de vervolg van het project.

4 REACTIES

 1. Ik wil daar ook graag wonen. Mijn naam is Mariette de winter en woon momenteel in Vinkeveen op een recreatiepark Buitenborgh. Hen 18 jaar een hersenbloeding gehad en loop dus moeilijk, maar rij wel ha ha.

 2. In Elsrijk wonen over het algemeen mensen die vroeger wat hogere organisatorische posities ( en beter netwerk) en dus ook beter in de financiën zitten.
  Voor hen is het makkelijker om zo’n knarrenhof te realiseren vergeleken met de mensen die wat minder mogelijkheden hebben.
  Of moeten die het maar zelf uitzoeken zoals in het neoliberale gedachtengoed staat omschreven, terwijl die mensen vaak een veel langer arbeidsverleden hebben dan de Elsrijkers. Menigeen in de KKP buurt heeft een arbeidsverleden van bijna 50 jaar bijvoorbeeld, maar komen niet in aanmerking voor zo’n knarrenhof.

  • Wij proberen rekening te houden met bewoners met een lager inkomen (waarvan er overigens ook velen in Eslrijk wonen)door in de opzet van het project een derde van de woningen te reserveren voor sociale huur, een derde midden huur en een derde koopwoningen

   • Dan klinkt dat dan goed. Ik ben benieuwd of het ook lukt, want in het verleden heb ik diverse projectontwikkelaars en politici dat liedje ook horen zingen, maar als het dan puntje bij paaltje kwam ging die 30% nooit door.
    We hoeven alleen maar de beruchte wijk de Scheg te nemen. En de coalitie maar krokodillentranen huilen met Floor ( D66) voorop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.