Met wethouder Marijn van Ballegooijen onder meer woensdag voor de klas (foto), staan scholieren van het Amstelveen College in de ‘Week van Respect’ stil bij dit thema.

De school besteedt deze week aandacht aan respect met gastlessen en trainingen.

Luisteren

Wethouder Marijn van Ballegooijen wilde in het gesprek gaan met de leerlingen. Hij vroeg onder meer wat respect voor hen betekent. De leerlingen schreven zinnen als: ‘Luisteren en aardig zijn voor iemand die anders denkt of anders doet’ en ‘in Amstelveen moet iedereen zichzelf kunnen zijn.’ Ook werd stilgestaan bij het verschil tussen plagen en pesten. “Ik was onder de indruk van hoe goed de scholieren tot de essentie kwamen en dit onder woorden wisten te brengen”, zegt Van Ballegooijen.

Respect Foundation

De Week van Respect wordt sinds 2006 georganiseerd door de Respect Foundation. Het doel is jongeren inspireren en activeren om bij te dragen aan een respectvolle samenleving. Op korte termijn leidt dit tot een veilige sfeer in de klas, buurt, of op de sportclub. Op langere termijn draagt het bij aan een respectvolle samenleving met betrokken burgers die openstaan voor elkaar, vindt de organisatie. Zij ziet de Week van Respect als het startpunt om het gesprek aan te gaan over dit onderwerp. De lesmaterialen en begeleiding van de Respect Foundation zijn het hele jaar beschikbaar voor instellingen die ermee aan de slag willen. Naast het Amstelveen College hebben ook andere scholen materiaal ontvangen.

Respectgemeente

Amstelveen is een van de 41 gemeenten die dit jaar meedoen aan de Week van Respect (6 t/m 12 november). De gemeente doet sinds 2019 mee aan de themaweek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.