Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn) gaat in gesprek met bezoekers van het gratis Alzheimer Café, dat donderdag 23 november (19.30 uur) wordt gehouden in wijkcentrum Middenhof aan de Dr. Willem Dreesweg 155.

Ook de wethouder beseft dat steeds meer mensen vroeg of laat te maken krijgen met dementie.

Half miljoen

De verwachting dat er in 2040 meer dan een half miljoen dementen zijn. Nu al zijn er ruim 800.000 mantelzorgers voor uiteenlopende kwalen. Daarom moet de politiek zowel landelijk als gemeentelijk nu keuzes maken, zodat patiënten en mantelzorgers meer ondersteuning krijgen. Daarvan is ook Van Ballegooijen overtuigd. Onder degenen die mantelzorg nodig hebben bevinden zich velen die aan dementie lijden.

Dementievriendelijk

Amstelveen profileert zich als een ‘dementievriendelijke’ gemeente. De vraag is natuurlijk wat dat betekent voor patiënten en mantelzorgers. En welke stappen er zijn genomen om mantelzorgers beter te ondersteunen en wat nú de plannen van de gemeente zijn. Wat doet Amstelveen trouwens om te zorgen voor betaalbare huisvesting voor mensen in de dementiezorg of daar willen komen werken en hoe zorgt de gemeente ervoor dat mensen niet in de crisisopvang terecht komen? Een vraag is ook hoe de gemeente de samenleving toegankelijk houdt voor de groep eenzame mensen met dementie?

Gespreksleider Job van Amerongen praat er met Van Ballegooijen over. En uiteraard kunnen bezoekers ook vragen te stellen, ervaringen te delen en te brainstormen over mogelijke oplossingsrichtingen. De zaal is van 19.00 uur af open en de koffie / thee staat klaar.

2 REACTIES

  1. Daar hebben PvdA-ers inderdaad vaak last van, van vergeetachtigheid. Voor de verkiezingen van alles beloven, maar zodra de stembussen gesloten zijn kan men zich daar niets meer van herinneren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.