In de maand november zal op de gevel van het Cobra Museum een levensgroot groeikunstwerk ontstaan. ‘Drawing Memories’ is een participatieproject van de in Amstelveen woonachtige kunstenaar Goro Shimano (1974).

Hij is dagelijks aanwezig (behalve zon- en maandagen) tijdens lunchtijd om aan het portret te werken en nodigt mensen uit model te staan. Ook zal er gelegenheid zijn om soms zelf mee te tekenen.

Workshop

Zondag 26 november geeft Goro Shimano de workshop ‘Tekenen op glas’. Voor €7,50 kan men daaraan meedoen. Meer informatie vindt men hier.

Met hulp van museumbezoekers, vrijwilligers en medewerkers van het museum als model zal hij op de gevel van het museumcafé een levensgroot kunstwerk laten ontstaan, een groepsportret van verschillende mensen, vaak onbekenden van elkaar, die door het Cobra Museum met elkaar zijn verbonden. Dit werk is onderdeel van een ongoing project waar Goro Shimano sinds 2018 in Japan en Amstelveen aan heeft gewerkt.

Japan
Goro Shimano werd in 1974 in Japan geboren. Hij werkte meer dan twaalf jaar als zelfstandig illustrator in de Japanse grafische ontwerpwereld met computergraphics. In 2009 verhuisde hij naar het Verenigd Koninkrijk om zijn praktijk in een meer internationale context te ontwikkelen en om zijn belangrijkste vragen over het gezicht, identiteit, perceptie en representatie verder te onderzoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.