Behalve Elsrijk zijn er nu ook Elsrijkconcerten. Het Japanse koor Nichiran Net Chorus SORA treedt als eerste op. Dat is op  zondag 19 november (15.00 tot 16.00 uur) in Huize Elsrijk aan de Graaf Aelbrechtlaan 138, het gebouw van het Apostolisch Genootschap.

Nichiran Net Chorus SORA zingt traditionele en moderne Japanse liederen. Met een melancholieke ondertoon bezingt het onder andere de Japanse seizoenen.

Ave Maria

Daarnaast worden ook werken van Mozart, Bach en Caccini ten gehore gebracht.  Van Mozart bijvoorbeeld het beroemde Ave Verum Corpus, van Bach Jesu Joy of man’s desiring en het Ave Maria van Caccini.

Stadsdorp Elsrijk zegt met de Elsrijkconcerten een breed muzikaal programma te willen aanbieden, met medewerking van professionele en amateurmusici uit de wijk Elsrijk en heel Amstelveen. Er zullen jaarlijks een paar concerten worden georganiseerd. Het volgende Elsrijkconcert is gepland op zaterdag 16 december onder de titel ‘Samen op weg naar kerst’. De zaal is op 19 november open vanaf 14.30 uur. Het concert kost € 5 per persoon. Men moet zich voor het concert aanmelden via: elsrijkconcert@stadsdorpelsrijk.nl

Vrijwilligers
Er zijn in Elsrijk overigens nog steeds vrijwilligers nodig, voor verschillende activiteiten. Zo wordt gezocht naar een gastvrouw in de buurtkamer in Huis Elsrijk op woensdagochtend of donderdagmiddag. Maar er worden ook helpers bij de maandelijkse buurtborrel gevraagd in Huis Elsrijk en voor de buurtbistro in de Blokhut bij het Openluchttheater (ook maandelijks). En dan zijn er mensen nodig bij het onderhouden van tuinen, melden verschillende wijkbewoners. Ook zoekt het Openluchttheater Elsrijk nog naar een sterke man of vrouw.

Kerstconcert
Op zaterdag 16 december is er dus van 15.00 – 17.00 uur een kerstconcert, in samenwerking met het Apostolisch Genootschap in Huis Elsrijk (grote zaal).
Na een gesproken woord is er een gevarieerd muzikaal programma verzorgd door Mart Benders en Yukari Moussault-Nanami. Aan het slot is er samenzang van internationale kerstliederen. Na het concert is er een gezellig samenzijn met drankjes en hapjes, aangeboden door Stadsdorp Elsrijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.