Omdat Amstelveen, tot genoegen van wethouder Floor Gordon, dit jaar gastgemeente is van viering der Nederlandse Boomfeestdag op woensdag 15 november, planten die dag 900 leerlingen van zeventien scholen een boom op hun schoolplein.Samen met Stichting Nationale Boomfeestdag heeft de gemeente op diverse locaties het startsein voor het komende plantseizoen. Dat gebeurt onder meer in het Wimbledonpark op de velden van DVH. En 150 leerlingen planten bomen langs de nabij gelegen sportvelden bij de Sportlaan.

Gezondheid

Wethouder Floor Gordon (Groen en Natuur- en Milieueducatie): “Het is voor het eerst dat de landelijke viering van de Nationale Boomfeestdag vanuit meer dan één plek in de gastgemeente wordt gevierd: op de centrale feestlocatie bij de sportvelden én op 17 schoolpleinen.” Bomen zijn volgens haar belangrijk voor het leefklimaat. En zij vindt het waardevol dat kinderen al jong het plezier van de natuur ervaren. “De Boomfeestdag is een feestelijke dag om kinderen te leren over het belang van bomen voor onze leefomgeving en gezondheid.”

 Bomenlied
Kinderen op Amstelveense basisscholen krijgen een speciale Boomfeestdag editie van de Amstelkids kinderkrant. Marco Emmerig van Tune4U/Muzikaal Met Taal heeft samen met een aantal leerlingen een speciaal ‘Bomenlied’ geschreven, dat op de Boomfeestdag alle leerlingen zingen via livestream. Op de centrale feestlocatie in Amstelveen wordt het bomen planten afgesloten met een Bomen-beweeg-quiz voor de kinderen en volwassenen.

Groene lessen
De jaarlijkse Boomfeestdag maakt al jaren onderdeel uit van het gemeentelijke Natuur- en Milieu- Educatieprogramma. Dat nodigt leerlingen niet alleen uit om bomen te planten, maar ook krijgen zij les op de Amstelveense Bomenschool over het verzorgen en snoeien ervan. Leerlingen van de deelnemende basisscholen doorlopen op de Boomfeestdag een educatief programma met diverse workshops, verzorgd door de boswachters van Staatsbosbeheer en NatuurWijzers van Stichting NatuurWijs.

 Ieder kind een boom

Onder het motto ‘ieder kind een boom’ stelt Stichting Nationale Boomfeestdag kinderen in Nederland in staat een boom te planten en te leren over bomen en de natuur. Jaarlijks planten ruim 100.000 kinderen meer dan 200.000 bomen en struiken. Al 66 jaar ontdekken kinderen tijdens de Boomfeestdag dat ze zelf iets kunnen doen voor een beter klimaat en voor een gezonde, prettige leefomgeving. Het stimuleert hen bovendien om na te denken over duurzaamheid en zich in te zetten voor de natuur.

Voor meer informatie: boomfeestdag.nl

Fotobij boven: Onthulling thema Nationale Boomfeestdag ‘Opgroeien met bomen’ met leerlingen van OBS De Westwijzer. 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.