Tegen het feit dat in de gemeentelijke zogeheten woonvisie geen plaats is voor het kopen van woningen in de sociale sector protesteert raadslid Gonnie van Rietschoten van Actief voor Amstelveen. Zij komt woensdag in de gemeenteraad met een motie.

De redenen voor niet bouwen van woningen in de sociale sector zijn volgens B en W de hoge bouw- en grondkosten. Maar op bouwgrond die eigendom is van de gemeente moet het kunnen, vindt de fractie.

Kleinschalig

In Amstelveen moet eindelijk de uitdaging worden aangegaan om voor maximaal € 355.000 sociale woningen te bouwen, vindt Van Rietschoten.  Dat wil zij in het uitvoeringsprogramma van de Woonvisie opgenomen zien. Overigens gaat het in haar voorstel om ‘kleinschalige woningbouw’. Een ambtenaar heeft enige tijd terug in een raadsgesprek over de laatste nieuwe wijk De Scheg-West, ten zuiden van Westwijk, gezegd dat daar nul koopwoningen in de sociale sector kunnen worden gebouwd.

1 REACTIE

  1. Wanneer dringt het nu eens tot die poenhoofden door, dat je een stad niet kunt laten draaien op rijken en hoogbetaalden. De voorbeelden zijn in het buitenland genoeg voorhanden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.