Zoals gebruikelijk buiten enig medium om, blijkt wethouder Adam Elzakalai van Economische Zaken twee grote internationale bedrijven te hebben bezocht. Hij bezoekt bedrijven geregeld, meldt achteraf een persbericht. Deze keer GfK, een internationaal markt en consument onderzoeksbureau, en Canon Medical Systems Europe. GfK werkt in meer dan honderd landen. Canon Medical biedt over de hele wereld een volledig assortiment diagnostische oplossingen voor medische beeldvorming, waaronder CT, X-Ray, Ultrasound en MRI. Wanneer de wethouder er op bezoek was, meldt de gemeente niet.

Maatschappij

Elzakalai zegt geregeld bedrijven te bezoeken om te horen wat er in het bedrijfsleven leeft en te zien waar het ondernemersklimaat kan worden verbeterd. Over dat laatste doet de gemeente dus geen mededelingen. Meer dan 20% van de werkende bevolking werkt bij een internationaal bedrijf. Volgens de wethouder doen ze veel voor de maatschappij wat ‘niet iedereen weet.’

GfK

Volgen de directie stimuleert GfK al meer dan 89 jaar groei van bedrijven, onder meer door inzicht te verstrekken in koopgedrag van consumenten en in dynamiek van markten. Dit jaar was er een fusie met NIQ, twee marktleiders. Bij de Amstelveense vestiging werken ruim 320 mensen.

Japan Festival

Bij Canon Medical, waar meer dan 200 mensen werken, staan patiënten centraal bij alles wat het bedrijf doet, zei men daar. Wereldwijd heeft Canon 184.000 medewerkers en een omzet van 31 miljard euro. Canon Europe zit ook in Amstelveen. Voorheen was Canon gespecialiseerd in camera’s en printers, maar het bedrijf heeft zich verbreed tot medische apparatuur, omdat dat een groeimarkt is: Door de wereldwijde vergrijzing is meer zorg nodig. Bij Canon Medical in Amstelveen is ook de Canon Medical Academy gevestigd, een opleidingscentrum voor gezondheidsprofessionals voor onder andere heel Europa om met de meeste moderne systemen – zoals CT, Angio en MRI-scanners – te leren werken. Canon doet sponsort onder meer van het Japan Festival.

Foto 2 (vlnr): Tatsuhito Suzuki (Canon Medical Systems Europe), Tim Bakker (gemeente), Jeroen Tijhaar (Canon), Rick Riedstra (NFIA), Adam Elzakalai, Julien Rikkoert (gemeente). 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.