Op Veiligheidsdag, zaterdag 14 oktober, presenteren de hulpdiensten zich van 09.00 tot 16.00 uur aan het publiek op het Stadsplein. Dat publiek kan bijvoorbeeld in een brandweerauto of politiebusje zitten en er achter komen hoe hard een ambulance kan rijden.

Burgemeester Tjapko Poppens opent om 10.15 uur officieel de dag.

Week van Veligheid

Het is de week van de Veiligheid. “Daarom pakken gemeente en hulpdiensten groots uit”, zeggen organisatoren. Zij willen inwoners de kans bieden kennis te maken met de organisaties die 24/7 klaar staan voor veiligheid en welzijn van de burgers. Een kijkje in de keuken dus, met o.a. spectaculaire reddingsacties, reanimaties en aanhoudingen van verdachte personen.

Handhaving

Naast brandweer en politie zijn overigens ook andere diensten aanwezig, zoals gemeentelijke handhaving, de Boswachterij, het GVB Veiligheidsteam, bergingsbedrijven en de Douane. Er is ook een Veiligheidsmarkt met informatie en advies over iemands persoonlijke veiligheid.

Sponsors

De veiligheidsdag is mede mogelijk gemaakt door:  FEBO – Stadshart Amstelveen, Martinez Chocolatier, Bazelmans AV, Hulpverlenings Speelgoed 112Toys, Gert Stronkhorst Keurslager, HEMA, H2K Brandweeropleidingen, Moleman Marktkramenverhuur, KOK Advies, Event Safety Support, VLN Nieuws, The Beach Aalsmeer, Gewoon Helder Ontwerpbureau, Versluys Groep en Print Promo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.