Volstrekt buiten media, zoals gebruikelijk bij de gemeente, zijn huishoudhulpen door wethouder Marijn van Ballegooijen naar nu blijkt in het zonnetje gezet. Symbolisch reikte hij aan zes hulpen in het tot de zorginstelling Brentano behorende Huis aan de Poel de eerste cadeaukaarten uit.

Die krijgen zij namelijk allemaal, waarbij ook de chauffeurs in het WMO- en leerlingenvervoer niet worden vergeten. In totaal kregen zo’n 840 medewerkers die.

Hoge werkdruk

Volgens Van Ballegooijen werken de hulpen in het huishouden soms onder hoge werkdruk. “Maar het is zo belangrijk dat ze er zijn voor Amstelveners die het nodig hebben.” En dat geldt naar zijn mening ook voor de WMO-chauffeurs en die in het leerlingenvervoer. “Daar is vaak kritiek op, maar de chauffeurs zélf zijn niet degenen die de problemen veroorzaken. Die verdienen hiervoor alleen maar waardering.”

Werkplein

Bestuurder Angelique Schuitemaker van Brentano was er bij in ‘Huis aan de Poel en namens aanbieder Zorgsamen Marco Duut, zegt een gemeentelijk persbericht, dat overigens niet zegt hoeveel die kaart waard was en wanneer het allemaal gebeurde.

Amstelveners die ook huishoudelijke hulp of chauffeur willen worden, kunnen via de gemeente in contact komen met een van de aanbieders: werkpleinaa@amstelveen.nl

4 REACTIES

  1. Enerzijds – voor de zoveelste keer – zeuren over het feit dat u niet uitgenodigd wordt, maar anderzijds wel aandacht hier aan besteden inclusief een foto. Erg raar en tegenstrijdig.

  2. De chauffeurs zijn niet diegenen die problemen veroorzaken. Dat klopt inderdaad. Niet zo raar overigens want de gemeente gaat altijd voor de laagste aanbieder en ja dan kun je natuurlijk geen erg goede bedrijven verwachten.
    Hetzelfde geldt natuurlijk voor alle takken van sport in die branche. En dan koop je het ook niet af met een cadeaukaart.

    • Tja, de PvdA heeft niet voor niets loon gekregen naar werken de afgelopen 15 jaar minstens. Hun roots zijn ze totaal vergeten en ik heb de indruk dat bij sommige van die zeer hardleerse koppen het door begint te dringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.