Door op een rode knop te drukken heropende sportwethouder Herbert Raat vrijdag het geheel vernieuwde Sportpark Startbaan, waar behalve tennis- en Padelbanen ook een biljartcentrum is. In wezen opende Raat een totaal vernieuwd clubhuis, dat alom uitzicht geeft op de banen en over een uitgebreid terras beschikt.

De destijds daartoe opgerichte stichting Park Startbaan nam het beheer over van de gemeente, dat wil zeggen van het gemeentelijke sportbedrijf, tegenwoordig AmstelveenSport geheten.

Hoog

De stichting kwam uit de tennisvereniging LTC Startbaan voort, die nu tegen de elfhonderd leden telt, vertelde voorzitter (van het Park) Rein Willems. Het Biljartcentrum kreeg de vereniging in beheer erbij, zei hij. Het is uitgegroeid tot een professioneel centrum met vele biljarttafels. Zowel dat als het gehele Park kreeg inmiddels nieuwe energie, dankzij onder meer zonnepanelen op het dak en een warmtepomp. Het park is op dat gebied ‘self supporting’. “Toen wij het in 2018 overnamen was de energierekening wel erg hoog”, vertelde Willems bij de opening van de nieuwe versie. “We gaan nu ook elektrisch verwarmen, dankzij die warmtepomp.” Het clubhuis is in wezen verplaatst, waardoor het overal georiënteerd is op de banen. “En er is meer ruimte dan in het verleden. Het oude tennispark werd sterk gemoderniseerd. En wij hebben veel achterstallig onderhoud gedaan. Behalve een beter zicht op de tennisbanen, nam ook de kwaliteit sterk toe. Steeds meer mensen ontdekken het en de LTC vereniging groeit.”

Laatste benen

Herbert Raat toonde zich opgetogen over wat het vernieuwde park. Het park liep echt op zijn laatste benen en hij was dan ook onder de indruk van de renovatie, zei hij. Het is volgens hem een plek die elke ontwikkelaar wel wil hebben om op de grond iets anders neer te zetten, maar volgens hem moet het voor sport behouden blijven. Wegens zijn lange carrière bij de gemeente, maakte hij het begin van de plannen nog mee. Hij noemde onder meer zijn voorgangers als wethouders sport Peter Bot en wijlen Rob Ellermeijer. Maar hij zei ook dat het niet was gelukt zonder de toestemming voor de overname van de gemeenteraad, vertegenwoordigd bij de opening door de raadsleden Höcker, Chaara en Becker.

Padel

Het vernieuwde park biedt nu twaalf verlichte buitenbanen en vijf binnenbanen voor tennis. Men kan er een baan huren of lid worden van tennisvereniging LTC Startbaan. Daarnaast zijn er twee padelbanen. Het biljartcentrum biedt zeven carambole-, twee matchtafels en een snookertafel. Informatie:https://www.parkstartbaan.nl/

Foto boven: Raat met voorzitter Willems (rechts)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.