Terwijl er vorig jaar zes ton op de gemeentelijke begroting overbleef, constateert 50Plus in de gemeenteraad dat er nu tijdens de zomermaanden ‘schrijnende’ situaties zijn ontstaan in de huishoudelijke hulp. Die wordt krachtens de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) voor een deel door de overheid betaald. Vooral ouderen waren volgens de partij, die er schriftelijke vragen over heeft gesteld, deze zomer de dupe.

Fractievoorzitter Emiel Sjaardema zegt dat in de vakantieperiode de hulp is gehalveerd voor ouderen. Van eenmaal per week ging die naar eenmaal per twee weken.

Verstoken

Al eerder vroeg hij in de gemeenteraad of de wethouder niet het overschot kon inzetten voor minder draagkrachtige ouderen. Maar hij kreeg toen ten antwoord dat de gemeente nu eenmaal niet aan inkomenspolitiek mag doen. Intussen wordt het probleem met de thuishulp steeds hardnekkiger, constateert Sjaardema. “Ouderen blijven van broodnodige hulp verstoken.” Dat er personeelstekort is, geeft hij toe, maar de fractie verneemt graag van wethouder Marijn van Ballegooijen of er aan oplossingen wordt gewerkt en wat wél mogelijk is voor ouderen. Sjaardema wil onder meer weten wie de urgentie van de hulp bepaalt. En ook of de schaarste over alle klanten evenredig wordt verdeeld. 50PLUS zegt  graag te horen of er extra acties lopen om het probleem structureel op te lossen.

3 REACTIES

 1. Fijn hè dat zelfstandig wonen wat men heeft uitgevonden tijdens Rutte2& kompanen!

  Dit waren weer eens de zoveelste stompzinnige bezuinigingen;
  – Alle verzorgingshuizen rücksichtslos dichtgooien,
  waardoor ouderen vervuilden , vereenzaamden en ook veel meer in ziekenhuizen terechtkwamen door uitdroging en valpartijen.

  En nu deze weer zeer bureaucratische reactie van; Ja we mogen niet aan inkomenspolitiek doen! Maar aan de andere kant je wel druk maken over het stokpaardje van de coalitie; De WOZ waarde. Nee, dat is veel belangrijker dan oude en gebrekkige mensen. Zum Kotzen 🤮🤮

  • Klopt, dat is ook één van de blunders die de PvdA de laatste 2 decennia heeft gemaakt. Maar het heeft ook evenmin zin om op 1 of andere linkse splinter te stemmen. Daarom zeg ik. Ga samen, GL/ PvdA /SP/ PvdD. Dan bereik je altijd meer dan afzonderlijk je gelijk te brullen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.