Terwijl het Cobra Museum in financiële verkeert waarvoor nu een oplossing wordt gezien in een lening van zorgondernemer Marius Touwen, roept Museum JAN aan de Dorsstraat leden van de Coöperatieve Rabobank Amstel en Vecht op mee te dien aan de Rabo.

Die achterban van de bank moet dan vóór 26 september op Museum JAN stemmen.

Samenleving

Daardoor maakt men een ontdekkingsruimte in het museum mogelijk voor kinderen. Het vindt het belangrijk om met het kunstaanbod middenin de Amstelveense samenleving te staan. “En bij te dragen aan het creatieve vermogen en de sociaaleconomische ontwikkeling van Amstelveen en omgeving”, vult directeur Marieke Uildriks aan.

Ruimte
Museum JAN heeft nog geen ruimte waar kinderen op hun niveau worden aangesproken, kunnen leren en zich creatief ontplooien. “Op de eerste verdieping willen we graag een ontdekkingsruimte speciaal voor kinderen inrichten”, zegt Uildriks. “Waar ze spelenderwijs leren én zelf aan de slag kunnen en waar ze met of zonder ouders op onderzoek kunnen uitgaan.” In de eerste plaats krijgen ze er, overeenkomstig de unieke glascollectie van het museum, een speelse film over glastechnieken te zien om vervolgens zelf creatief worden uitgedaagd. Op de Rabobank website staat meer informatie over Rabo ClubSupport.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.