Op de eerste dag van de Amstelveense editie der door NOC-NSF georganiseerde Nationale Sportweek stond de denksport centraal. Het Dorpsplein was dan ook in een complete denksportmarkt veranderd.

Daar opende sportwethouder Herbert Raat de week, door de openingszet met een groot schaakstuk op een dito (uit tapijt bestaand) bord.

Ook watersport

Hij werd daarbij wel geholpen door een lid van de schaakvereniging Pegasus overigens, die er trouwens een complete wedstrijd met een medelid van maakte. Er waren ook schaakborden op het plein, voor alleen die de sport ter plekke wilden bedrijven. En er waren informatieve stands van schaak- en bridgeclubs op de sportieve markt. Natuurlijk was ook de ‘beweegbus’ van AmstelveenSport present, die plaatselijk verantwoordelijk is voor de organisatie van de sportweek. Directeur Heleen van Ketwich Verschuur kondigde uitgebreid de wethouder aan.

Raat werd trouwens de volgende ochtend weer verwacht voor het startschot van ‘Amstelveen on Wheels’ en om tien uur bij de start van de zogeheten ‘Poeldag’ op de Noordelijke Poeloever, waar de watersportorganisaties zich presenteerden. Het programma daar bestond uit demonstraties en een workshop.

Natuurlijk was ook directeur Heleen van Ketwich Verschuur van AmstelveenSport er bij toen Herbert Raat het spektakel op de Poeloever opende. Met de grote schaar in haar handen waren zij op pad gegaan om, varend op de sloep “Zeehond’ van De Uiterton, het lint door te knippen voor de aftrap.

Het programma voor de hele sportweek is te zien via sportweek.amstelveensport.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.