Doordat het zwembad – via een wervingscampagne – meer personeel kon aannemen, kunnen deze en volgende maand 170 extra kinderen starten met lessen voor zwemdiploma A. Het is een van de maatregelen van zwembad De Meerkamp om de wachtlijsten in te korten. Ook een mogelijk hoger salaris voor instructeurs kunnen die inhouden.

Verder behoren lessen op zondagochtend daartoe. Die zijn voor kinderen die vlak voor het afronden van hun voorbereiding op A-diploma zitten.

Hoger salaris

Hiernaast vinden er dit jaar nog drie extra afzwemmomenten plaats, waardoor tussen de 160 en 200 nieuwe kinderen kunnen starten met hun cursus. In oktober beginnen verder acht aankomende zweminstructeurs met hun interne opleiding. Daarna kan begin volgend jaar ruimte ontstaan voor extra zwemlessen aan naar verwachting tussen de 250 en 320 kinderen. Sportwethouder Herbert Raat zegt het belangrijk te vinden dat alle Amstelveense kinderen uit hoofde van veiligheid kunnen zwemmen en daarvoor een diploma hebben. “Daarmee kunnen we niet wachten tot het nieuwe zwembad klaar is”, zegt hij. “Daarom ben ik met De Meerkamp om tafel gaan zitten om te kijken waar winst te behalen is op korte termijn.” Hij wijst op de zwemlessen op zondagochtend van 09.00 en 12.00 uur. Het verkorten van de wachtlijsten en daarmee de zwemveiligheid van kinderen heeft volgens hem op dit moment de hoogste prioriteit. “Hiernaast gaan we kijken naar de vergoeding voor zweminstructeurs. Mocht een toeslag bovenop het salaris zweminstructeurs ertoe bewegen voor Amstelveen te kiezen, dan willen we daar graag over in gesprek met de gemeenteraad.”

Zwemclub ABC
Door de sluiting van Health City dreigde Zwemclub ABC deze maand zonder zwemwater te zitten voor de 400 kinderen die er zwemlessen volgen. De gemeente ging om dat te voorkomen in gesprek gegaan met eigenaar Duco Hiensch van het gebouw en kwam overeen dat het zwembad daar in ieder geval nog vier maanden verhuurd wordt aan Zwemclub ABC. Doordat de zwemclub hierdoor ook kan uitbreiden, ontstond ruimte voor meer kinderen. Wethouder Raat is dankbaar voor de medewerking van Hiensch. “Daardoor kunnen op korte termijn deze kinderen hun zwemlessen kunnen voortzetten in dit bad.” Met een toekomstige nieuwe huurder maakt de gebouweigenaar afspraken om het zwemwater te behouden voor lessen aan kinderen.

Wachtlijsten

Overigens kampt niet alleen Amstelveen, maar zo ongeveer heel Nederland met een tekort aan zwemwater en zweminstructeurs. Dat zorgt overal voor wachtlijsten. Op die van De Meerkamp staan ongeveer 660 kinderen. Zij willen beginnen met de opleiding voor hun A-diploma. De wachttijd daarvoor is momenteel een jaar. Om deze tijd te verkorten, bouwt de gemeente een nieuw zwembad, dat volgens planning in 2025 klaar is.

Fotobijschrift  (vlnr): Rommert Mulder (portefeuillemanager vastgoed), raadslid Nora Fakirni (SP), pandeigenaar Duco Hiensch, wethouder Raat en Salah El-jalti van Zwemclub ABC.

3 REACTIES

  1. Heel goed dat zowel de coalitie en de oppositie samenwerken om een noodzakelijke vaardigheid in deze waterrijke omgeving voor onze jeugd te realiseren.
    Alleen het lijkt mij ook handig als men tegelijkertijd woonruimte voor deze nieuwe leerkrachten realiseert, anders zijn ze misschien weer over 1 of 2 jaar verdwenen.
    Tja, ik blijf toch van de SP, hé! ☺️😛☺️😛☺️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.