Een webinar en een week later een inloopmarkt in de schouwburg aan het Stadsplein, Die organiseert respectievelijk Rijkswaterstaat over de A9-verbreding.

De webinar wordt donderdag 21 september gehouden van 20.00 tot 21.30 uur en de inloopmarkt in de schouwburg (Stadsplein 100) een week later, dus 28 september (19.00 tot 20.30 uur).

Damwanden

Op beide staan onder meer de verdiepte ligging van de A9, vanaf Beneluxbaan tot voorbij Amsterdamseweg (1,6 kilometer) centraal, waarmee aannemer VeenIX is begonnen. Die bouw gaat gepaard met veel damwandwerk, meldt RWS. ‘Deze damwanden verdelen de locatie van de noordelijke bak in 17 bouwkuipen, ook wel compartimenten genoemd.’ Per compartiment worden gaten geboord, zand ontgraven en duikers ingezet om de bijna zevenduizend geboorde palen te voorzien van ankers, zodat ze stevig vastzitten in het onderwaterbeton. ‘Een hele operatie midden in Amstelveen’, zegt RWS.

Voor de webinar is aanmelding verplicht. Dat kan via www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl

3 REACTIES

 1. Alle propaganda van de door de VVD gesteunde auto- en wegenlobby kan niet verhullen (laat staan goedmaken) dat het hier gaat om de grootste ramp die Amstelveen heeft getroffen.

  En dan te bedenken dat die voorkomen had kunnen worden als burgers zich niet zo gemakkelijk lieten ompraten door mooie praatjes en plaatjes..

  https://photos.app.goo.gl/ZVZrQ9pzu12ch3k19

 2. Laat u informeren over een open verkeersriool voor 40 miljoen euro, terwijl het ook een gratis ondertunneling had kunnen zijn. De lokale belastingbetaler betaalt toch, zal de VVD gedacht hebben.

 3. Die tunnel voor de A9 dwars door Amstelveen was zeker niet gratis geweest, want het gemeentebestuur heeft bijzonder slecht onderhandeld met het Rijk en zich laten ringeloren door een VVD-minister en haar oppermachtige ministerie voor Auto- en Vliegverkeer.

  Het was idioot en kwaadaardig dat onze gemeente 90 miljoen euro moest betalen voor aansluiting op een tunnel in een rijksweg die louter in het belang van Almere en Schiphol verbreed ‘moest’ worden.

  Het is bovendien volkomen achterhaald om in een energie- en klimaatcrisis zoveel geld uit te geven ten behoeve van particulier autoverkeer dwars door een woonplaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.