Voor de basisscholen ging, kennelijk buiten de media om, de Nationale Sportweek in Amstelveen vrijdag van start. Zaterdag opent die sportwethouder Herbert Raat officieel voor de rest van sportminnend Amstelveen.

Dat gebeurt dan in het Oude Dorp, waar openbare schaakborden staan en speciaal de denksport centraal staat. De Nationale Sportweek duurt van 15 tot en met 24 september.

Gele Tulpen

Kinderen van Amstelveense basisscholen deden vrijdagmorgen mee aan de 10@10 Challenge: Om 10 uur ontdekten zij in 10 minuten 10 verschillende sporten. Daarvoor werd een video getoond, waarin Team NL-sporters beweegoefeningen voordoen, die de kinderen vervolgens meedoen. JOGG-regisseur Sven Kuit ging, zo was op de video te zien, langs bij Amsteltaal en sportte daar samen met de kinderen van klas de Gele Tulpen.

Denksport

Zoals gezegd is morgen officiële opening van de Nationale Sportweek in Amstelveen om 12 uur, tijdens de Denksportdag in het Oude Dorp. Sportwethouder Herbert Raat doet dan de openingszet in het groot schaakbord op het plein. De sportweek duurt tien dagen, waarin sport en bewegen extra veel aandacht krijgen.

Bij diverse Amstelveense sportverenigingen kun men meedoen met lessen en AmstelveenSport organiseert naast de Denksportdag in het Oude Dorp, de Poeldag op en om de Poel en Amstelveen On Wheels op het Stadsplein. Een volledig overzicht van alle activiteiten is te vinden in de agenda op de website van de Nationale Sportweek in Amstelveen: sportweek.amstelveensport.nl

3 REACTIES

  1. Johan Bos kan foutloos schrijven maar hij neemt niet de tijd en moeite om zijn eigen teksten na te lezen en te corrigeren. Helaas is het op zijn forum (waarvoor dank!) onze eigen reacties te corrigeren, want ook wij maken fouten.

      • Ik heb die weggehaald, omdat zij anoniem waren en niet op de inhoud ingingen. Overigens zit ’taal’ er vaak naast, al voldoe ik niet aan zijn of haar eigen wetten. Nu schreef hij weer over het begrip Tempelhof, nota bene het eerste buitenlands gebied waarmee Amstelveen een stedenband had, waaraan nog altijd een straat in het Oude Dorp is genoemd. Ik begrijp best dat het KKC in een persbericht Tempelhof noemde. Wat ’taal’ nu noemt is noch bij mij, noch bij het KKC en zeker niet bij de gemeen te bekend. Het heeft trouwens niets met taal te maken, maar meer met aardrijkskunde. De anonieme ’taal’ probeert mij de wijk Schöneberg te laten noemen. Nooit van gehoord. Klachten wegens taalgrensoverschrijdend gedrag verder bij KKC. Waarschijnlijk hebben die ook nooit van Schöneberg gehoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.